Încântaţi de tabăra dansantă

Încântaţi de tabăra dansantă
Şcoala comunei Borş a fost asaltată de 220 de copii, însoţiţi de instructorii lor de dans din Şimian, Valea lui Mihai, Diosig, Uileacu de Beiuş, Santăul Mare şi Oradea. Sălile de clasă au devenit veritabile dormitoare multicolore, iar fecioraşii mai mari şi-au instalat o tabără de corturi în curtea încăpătoare.

Din ce spun tinerii dansatori, mâncarea e bună şi destulă pentru a le asigura energia necesară orelor de repetiţii făcute în Casa de Cultură din Borş, dar şi în câteva clase.

Inedita tabără a început luni şi s-a încheiat sâmgbătă seară cu un spectacol dedicat gazdelor din Borş: Primăria, Şcoala şi Fundaţia „Şcoala mea de odinioară”.

 

Ţin la tradiţii

„În timpul zilei avem mai multe centre de dans, întrucât o grupă exersează dansurile maghiare din zona Clujului, altă grupă învaţă dansuri din zona de graniţă şi alta din zona Diosigului”, ne spune din partea organizatorilor doamna Emilia Baranyi.

Seara, tinerii – recrutaţi din clasa I până în clasa a XI-a – se adună în Căminul Cultural, unde se prind în cercuri care se întretaie, se strâng şi se întrepătrund într-un cerc mare, după reguli ştiute de copii.

Printre dansurile preferate se numără şi echivalentul maghiar al melodiei „Mi-am pierdut o batistuţă”, în cerc perindându-se câte un băiat sau fată care îşi aleg perechea cu care se sărută pe obraji. Aceasta nu înainte ca ambii să îngenuncheze pe o năframă aşternută de băiat sub picioarele fetei.

Muzicanţii sunt, de asemenea, elevi care stăpânesc bine arcuşul viorii şi contrabasului.

„Mă simt foarte bine aici. Azi a fost şi o zi deosebită fiindcă mi-au cântat «La mulţi ani» colegii din dormitor şi prietenii din Uileacu de Beiuş, iar eu le-am împărţit felii din tortul primit de acasă”, ne-a spus Egyet Orsolya, care a împlinit 12 anişori.

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase