Încep înscrierile la grădiniţe

1Comentariu
Încep înscrierile la grădiniţe
La 1 iunie încep înscrierile la grădiniţele din Capitală. Conducerea Inspectoratului Şcolar Bucureşti şi directorii unităţilor de învăţământ preşcolar se aşteaptă să se confrunte cu o avalanşă de cereri.

Speriaţi de faptul că nu vor putea prinde un loc, părinţii au încercat să-şi înscrie copiii la grădiniţe încă din toamna anului trecut.
Cererile sunt analizate în perioada 1-15 iunie. Cristian Alexandrescu, inspector general în Inspectoratul Şcolar Bucureşti, a explicat: “Chiar dacă există părinţi care şi-au depus cererile pentru solicitarea unui loc de foarte mult timp, acestea vor fi analizate alături de restul celorlalte cereri. Nu au prioritate cei care şi-au depus cereri mai de mult”.
Potrivit Inspectoratului Şcolar Bucureşti, proritari la înscrierea în grădinţiţe vor fi copiii care au domiciului aproape de unitatea unde se înscriu, cei care au fraţi sau surori în aceeaşi unitate sau copiii ai căror părinţi au serviciul aproape de grădiniţă.
La toamnă, zece mii de copii din Capitală nu vor putea fi înscrişi în învăţământul preşcolar. Autorităţile nu au la dispoziţie terenuri pe care să ridice noi săli de grupă. În multe cazuri, nu există
nici posibilitatea extinderii clădirilor.
În curtea grădiniţei 252, de exemplu, se construieşte un bloc de locuinţe, după ce terenul a fost retrocedat proprietarilor. În prezent, în Capitală 24 de grădiniţe sunt în curs de retrocedare, după ce au fost revendicate de către foştii proprietari. Alte 12 au fost retrocedate şi li s-a schimbat destinaţia.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor