Începe evaluarea universităţilor

Începe evaluarea universităţilor
BUCUREŞTI – Universităţile vor fi luate la puricat, începând de mâine, de către experţii Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior. Pentru început vor fi evaluate zece universităţi.

“La sfârşitul evaluării vom face un top – care e foarte bună, care e de nivel mediu, care e slabă, ca să ştii unde te duci”, a declarat Ioan Curtu, preşedinte ARACIS.

Comisiile de evaluare se vor întâlni, pe rând, cu studenţii, cu profesorii şi cu reprezentanţii societăţilor comerciale din zonă pentru a vedea dacă ceea ce învaţă studenţii are relevanţă pe piaţa muncii.

Topul universităţilor va fi realizat şi pe baza procedurii de admitere – cu cât este mai simplă, cu atât punctajul universităţii este mai mic.

Tot aceste comisii vor verifica tipul dotărilor din facultăţi- laboratoare, materiale de curs, cămine.

Fiecare domeniu de studiu din universităţi va fi evaluat de o comisie formată din doi profesori specializaţi şi un coordonator. Aceştia nu au voie să predea în localitatea în care se află universitatea evaluată şi trebuie să aibă competenţe recunoscute atât în domeniul pe care îl analizează, cât şi în management.

Primele 10 universităţi care vor fi evaluate

Universitatea de Medicină Victor Babeş din Timişoara
Universitatea de Vest din Arad
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Universitatea Veterinară din Iaşi
Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu
Universitatea Transilvania din Braşov
Universitatea Lucian Blaga din Sibiu
Universitatea Petre Andrei din Iaşi
Universitatea din Oradea
Universitatea Politehnica din Bucureşti0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !