Începe perioada de soldare

Începe perioada de soldare
Deva – Comercianţii îşi pot stabili perioada de soldare în funcţie de necesităţile, de la o zi până la 45 de zile calendaristice, cu condiţia să respecte acest interval stabilit prin lege.

Produsele cu caracter sezonier

Pot fi supuse operaţiunilor de soldare numai produsele nealimentare a căror desfacere are caracter sezonier. În această categorie se încadrează grupe de produse cum ar fi: confecţii, inclusiv blănărie; pielărie, produse de marochinărie; galanterie; tricotaje; ţesături; încălţăminte; articole sport-turism; cosmetice; aparate de încălzire şi climatizare.

Produsele propuse pentru soldare trebuie să fie achitate furnizorului de către comerciant cu cel puţin 30 de zile înaintea datei de debut a perioadei de vânzări de soldare şi oferite spre vânzare în mod obişnuit înaintea acestei date.

Reguli pentru comercianţi

Comercianţii au obligaţia să notifice, la primăria în a cărei rază teritorială îşi desfăşoară activitatea, perioada în care efectuează vânzările de soldare cu cel puţin 15 zile înainte de începerea operaţiunilor.

Orice anunţ sau altă formă de publicitate privind soldarea trebuie să specifice obligatoriu data de debut a vânzării de soldare şi durata acesteia, precum şi sortimentul de mărfuri supus soldării în cazul în care operaţiunea nu se referă la totalitatea produselor din structura de vânzare.

Orice comerciant care anunţă o reducere de preţ trebuie să o raporteze la preţul de referinţă practicat în acelaşi spaţiu de vânzare pentru produse sau servicii identice. Preţul redus trebuie să fie inferior preţului de referinţă.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !