Începe privatizarea sanitară

Începe privatizarea sanitară
Ministrul Sanatatii anunta ca banii tuturor asiguratilor se vor strânge într-un singur loc. Din 2006, accesul la unitatile sanitare înregimentate ar putea fi accesate mai lesne si de civili.

În acest sens, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat public ca acum se lucreaza la formarea unui pachet de legi care sa revolutioneze asigurarile de sanatate.
În fapt, este vorba de strângerea banilor de la toti asiguratii din România într-un singur loc, si anume la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS). Ministrul a argumentat ca la aceasta ora, unii bani adunati la casele altor ministere (Casa MApN, Casa Transporturilor, a Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti) nu sunt folositi pentru sanatatea oamenilor. Banii, într-un loc


Prin restructurarea sistemului de asigurari, toti banii vor fi la un loc, iar casele altor ministere vor avea voie sa încaseze alti bani, dar numai în sistem privat, adica doar daca ofera servicii medicale diferite de cele oferite în pachetul de baza. Dr. Foldes Adalbert, de la Policlinica CFR, considera ca decizia ministrului ar putea fi benefica, dar „numai daca legea se va aplica cu cap”. Doctorul Foldes a subliniat însa ca asiguratul nu va resimti schimbarea, iar civilii vor putea alege unde vor sa fie tratati.

Otilia Sandor