Ne alegem fondul privat de pensii

Ne alegem fondul privat de pensii
BUCUREŞTI – Procesul de autorizare a companiilor interesate să administreze fonduri de pensii private va începe pe 10 aprilie. Reprezentanţii Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private au declarat că, într-o primă fază, procesul de autorizare va dura trei luni.

Asta înseamnă că, în perioada august – noiembrie, contribuabilii îşi poate alege un fond privat de pensii.

Mircea Oancea, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a precizat: “Asta înseamnă că firmele şi administratorii care au fost autorizaţi până pe 10 aprilie vor fi primii care vor începe să umble după viitorii angajaţi, să-i convingă să-şi facă publicitate, pentru a adera la fond”.

Reprezentanţii Ministerului Finanţelor cred că lansarea pensiilor private va avea, în primul an, un efect nesemnificativ asupra bugetului de stat, dar în următorii cinci ani va ajunge la două miliarde de euro.

Sebastian Vlădescu, ministrul Finanţelor Publice, a explicat: “E o cheltuială pe care ne-o asumăm, pe care mă bucur că ne-o asumăm, e o investiţie pe termen lung şi foarte lung pentru România şi este o cheltuială pe care nu cred că România în următorii cinci ani va avea o problemă să o finanţeze”.

Sistemul de pensii obligatorii administrate privat se va introduce prin alocarea, în primul an, a unei cote de 2 % din bugetul asigurărilor sociale de stat, ce va fi distribuită companiilor de gestionare a fondurilor de pensii. Cota va creşte progresiv în următorii ani, până la nivelul de şase procente din bugetul asigurărilor sociale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !