Ne lipsesc muncitorii calificaţi

Ne lipsesc muncitorii calificaţi
Deva – „Nu avem diriginţi de şantier pentru lucrările de infrastructură”. Este semnalul de alarmă tras chiar de vicepreşedintele Cosiliului Judeţean Hunedoara, Dorin Păran.

„În judeţ avem în derulare numeroase lucrări de construcţie în infrastructură şi vor mai începe şi altele. Problema este că nu avem diriginţi de şantier, adică nu mai găsim supervizori care să certifice faptul că lucrările efectuate de constructor sunt de calitate şi s-au respectat consumurile de materiale prevăzute în devizul de lucrări. O persoană angajată pe un astfel de post primea un salariu lunar de 500-600 de lei noi şi era pusă se semneze acte pentru lucrări ale căror valori depăşeau 10.000 de euro. La salariul pe care îl primea, vă daţi seama că putea fi uşor „influenţat”. Un diriginte de şantier angajat al unei firme străine primeşte cel puţin 1500 de euro net lunar. Ideea este că avem nevoie de astfel de profesionişti şi cred că firmele private ne pot oferi astfel de specialişti”, a adăugat vicepreşedintele Consiliului.

Stabilitatea personalului

Firmele private trebuie să caute acele metode motivaţionale care să le asigure stabilitatea angajaţilor, a declarat, la Deva, Dan Octavian, directorul Confederaţiei Asociaţiilor de Afaceri „Transilvania”.

El a adăugat că: „pe piaţa muncii ne confruntăm cu probleme din cauza nivelului redus al şomajului şi rezistenţei la recalificare. În plus există o neconcordanţă între meseriile şi profesiile în care sunt pregătiţi tinerii în şcoală şi cererea de pe piaţa forţei de muncă”. Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot accesa adresa de Internet www.anofm.ro, unde se găsesc locurile de muncă vacante oferite în fiecare judeţ, pe meserii, precum şi persoanele de contact cărora le pot solicita informaţii suplimentare.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !