Neaşteptate duşuri reci cu Rapidul

Neaşteptate duşuri reci cu Rapidul
CSM Oradea a suferit doua înfrângeri oarecum neasteptate în propriul bazin în partidele cu Rapid, contând pentru etapa a sasea din cadrul Superligii Nationale de polo pe apa, scoruri 5-6 si 6-7.

Poloistii oradeni veneau dupa un start foarte bun de campionat, în timp ce giulestenii nu pareau în cea mai buna forma dupa primele etape. Ce-i drept, Rapidul a jucat abia acum în formula completa, având doi titulari de baza reveniti în echipa exact în meciurile cu noi, dupa expirarea unor perioade de suspendare.


Ambele partide au fost foarte echilibrate. CSM Oradea a pierdut prima partida când mai erau noua secunde de joc. Oradenii au avut un ultim atac, la scorul de 5-5, dar Malai a pierdut mingea, dupa care Radoi a înscris pentru Rapid. Gazdele au platit tribut ineficientei din jocul de atac, ratând foarte multe situatii de superioritate numerica. În cel de-al doilea meci, oradenii s-au batut practic singuri.

CS Municipal a detinut în permanenta initiativa pe tabela de marcaj, conducând cu 2-1 dupa primul „sfert”, cu 3-2 dupa al doilea, respectiv cu 6-4 dupa cel de-al treilea. Se parea ca oradenii vor câstiga, dar ei au cedat incredibil ultima repriza, în care au încasat trei goluri, fara a marca nici unul. Rapidistii au întors soarta partidei, obtinând o victorie în care nici ei nu mai credeau.


CASETA TEHNICA


CSM Oradea – Rapid 5-6 (1-2, 2-0, 1-3, 1-1) si 6-7 (2-1, 1-1, 3-2, 0-3)
CSM Oradea: Kuna, D. Cretu – portari; Jurca, Baidoc 1+0, Bogdan 0+1, Goina 1+3, Alexandrescu, Tarnovetchi, B. Câmpianu, A. Cretu 0+1, R. Georgescu 1+0, Manucu 0+1, Malai 2+0. Antrenor: Cornel Gordan


Rapid: Ionescu, Stancu – portari; Dobre, Pârlog, I. Angelescu, Cojocariu 2+1, Chioveanu 1+2, Ceobanu 1+1, Negrean 0+1, Orasteanu 0+2, Giuclea, Radoi 2+0, Gospodinov. Antrenor coordonator: Cornel Rusu. Antrenori: Ionut Angelescu, Eduard Rusu
Arbitri: Cristian Barabancea (Bucuresti), Tóth Francisc (Târgu Mures)
Superioritati numerice: 9-3 si 9-5

Gavril Nutiu