Nebunie la Psihiatrie

Nebunie la Psihiatrie
ORADEA - Trăim vremuri tensionate! Populaţia este supusă stresului cotidian şi tot mai mulţi bihoreni cedează nervos, ajungând ca şi pacienţi ai spitalelor de psihiatrie.

Pe de altă parte mulţi tineri cad pradă consumului excesiv de alcool dar şi consumului de droguri, îngroşând rândurile pacienţilor. Dacă internările de la Spitalul Clinic de Neurologie şi Psihiatrie Oradea nu sunt în prezent atât de numeroase pe cât au fost pe durata întregului an, când unitatea spitalicească a funcţionat la capacitate maximă, nu acelaşi lucru se poate vorbi de Spitalul de Psihiatrie Nucet.

Aici aglomeraţia a fost foarte mare tot anul, şi nici această perioadă a Sărbătorilor de iarnă nu face excepţie. „Capacitatea spitalului este de 226 de locuri, împărţite pe patru secţii: bolnavi acuţi, cronici mixt, bolnavi psihici cu TBC şi psihogeriatrie. Cea mai mare înghesuială este la psihogeriatrie unde sunt internaţi bolnavii învârstă”, susţine dr. Etelka Mera Batiz, manager al Spitalului de Psihiatrie Nucet. Pentru internările de pe această secţie s-a creat şi o listă de aşteptare deoarce capacitatea secţiei, care este de 42 de paturi, se dovedeşte a fi insuficientă la zecile de solicitări care există.

Cazurile cele mai frecvent întâlnite în această perioadă în spital sunt cele de schizofrenie, demenţă, psihoze alcoolice, tulburări depresive sau de personalitate cât şi întârzieri mentale.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase