Necesitatea unei Policlinici Sportive

Sorin Buhaş
Sorin Buhaş
Directorul DSJ Bihor întreprinde demersuri pentru înfiinţarea acestei insituţii în Oradea.

La data de 13 martie 2003, Guvernul României a emis o hotărâre prin care se legiferează reînfiinţarea Policlincilor Judeţene de Medicină Sportivă în mai multe oraşe din România, printre care şi Oradea.

Directorul DSJ Bihor, Sorin Buhaş, şi-a exprimat, în cadrul unei conferinţe de presă, nedumerirea pentru faptul că această decizie a Guvernului nu a fost respectată în oraşul nostru. „Oradea este un oraş care are sport de performanţă. Avem destule cluburi sportive, cum sunt Clubul Sportiv Municipal, Liceul cu Program Sportiv Bihorul sau Crişul. Există deci un număr însemnat de sportivi în Oradea. La ora actuală, avem în oraş doar un cabinet medical sportiv, care este cu totul insuficient. Ca urmare, se impune necesitatea reînfiinţării Policlinicii Sportive, în conformitate cu Hotărârea de Guvern. Dacă în alte oraşe s-a putut realiza acest lucru, nu văd de ce nu s-ar putea înfăptui şi în Oradea. Am iniţiat demersuri la Direcţia de Sănătate şi la Ministerul Sănătăţii pentru a demara această acţiune. Vom solicita Consiliului Local un spaţiu pentru policlinica de medicină sportivă. Vor trebui luate măsuri pentru ca aceasta să fie dotată cu aparatură la nivelul secolului XXI, pentru că medicina sportivă nu se rezumă doar la efectuarea unor analize elementare”, a afirmat Sorin Buhaş.

Gavril Nutiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !