Necula, condamnat penal în procesul cu DNA

De Cristina Ghilea
18Comentarii
Necula, condamnat penal în procesul cu DNA
Decizia de a-l păstra la conducerea Termoficare SA deşi este, oficial, un „penal”, aparţine primarului Ilie Bolojan, cel care l-a şi adus pe Stănel Necula de la Brăila şi i-a dat CET-ul nou pe mână.

Directorul Termoficare SA, Stănel Necula, a fost condamnat definitiv în procesul intentat de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru tentativa de a obţine fonduri europene în baza unor acte sau declaraţii false, în numele unei firme în care acesta nu avea nicio calitate. Suma în cauză este de 368.000 lei, nu a fost niciodată obţinută dar DNA s-a dus după Necula din cauza falsului.

Procesul a început în 2017 şi Necula a pierdut, la Tribunalul Bucureşti, fiind condamnat cu suspendare la doi ani de închisoare „pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele ei”.

Complemenar, i s-au interzis mai multe drepturi: „dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv dreptul de a fi administrator/asociat al vreunei societăţi comerciale, pe o perioadă de 5 ani, care se execută după executarea pedepsei închisorii”.

Sentinţa din 13 iunie mai arată că „inculpatul va presta pe durata termenului de supraveghere o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 90 de zile (instituţii în cadrul cărora se execută obligaţia: Şcoala Generală „Lucreţia Suciu” Oradea sau Primăria Sîntandrei)”.
Pe durata procesului, Necula s-a arătat încrezător că nu va pierde. Acum, când Curtea de Apel Bucureşti a menţinut sentinţa dată de Tribunal, se pune problema menţinerii lui Necula ca director al Termoficare SA.

Deşi instanţa s-a pronunţat săptămâna trecută, administraţia Bolojan nu s-a pronunţat încă pe această temă.

„Voi avea discuţii cu Primăria şi cu Consiliul de Administraţie. Voi trece această situaţie printr-un filtru juridic cu avocaţii mei să vedem implicaţiile”, ne-a declarat Necula, insistând că „nu este o problemă de compatibilitate, ci e o chestiune de decizie. Colaborarea mea cu Primăria se bazează pe un cotract de mandat, cu indicatori de performanţă asumaţi. Din punct de vedere legal nu am nicio restricţie. Dacă se va decide că pot fi de folos în continuare pentru Termoficare SA voi continua, dacă nu, nu. Nu e obiectivul vieţii mele acest post”.

Necula mai spune că urmează , săptămâna aceasta, întâlnirea cu primarul Ilie Bolojan. „Aştept un punct de vedere şi din partea avocaţilor mei. Am fost atât de convins că decizia îmi va fi favorabilă încât nici nu m-am gândit la vreo soluţie de back-ul în caz că pierd”, mai zice omul lui Bolojan.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor