Nefumător, sedentar, intolerant faţă de homosexuali şi drogaţi

3Comentarii
Nefumător, sedentar, intolerant faţă de homosexuali şi drogaţi
Nu fumează, nu bea alcool şi nu face sport. Se hrăneşte de regulă cu fructe şi legume crude şi alimente fără conservanţi. Din joi, în Paşti, uită de E-uri şi-şi dă întâlnire cu prietenii la fast-food. Asta dacă n-a descoperit nimic interesant pe internet sau la televizor. Greu de crezut, dar ăsta e stilul de viaţă al tânărului din România.

Conform Barometrului de opinie publică – Tineret 2008, populaţia cu vârsta între 14 şi 35 de ani se fereşte de vicii, dar şi de efortul fizic. 40% dintre tinerii chestionaţi de sociologi au declarat că nu consumă deloc alcool, iar 60%, că nu fumează. O treime dintre respondenţi au mărturisit că nu fac niciodată sport, ponderea celor care au incluse exerciţiile fizice în programul zilnic fiind doar de 13%.

 

Mai bine de jumătate dintre tineri (52%) mănâncă rar la restaurante de tip fast-food. Prin cluburi şi baruri se plimbă şi mai puţin, 35% declarând că nu frecventează astfel de localuri. În schimb, se distrează cu mijloacele media. 80% dintre intervievaţi au răspuns că urmăresc zilnic emisuni tv, în timp ce 40% accesează în fiecare zi internetul. Pe de altă parte, aproximativ 70% dintre tineri nu merg deloc la teatru sau la cinematograf. Nici lectura nu reprezintă o atracţie. Doar 22% dintre tineri citesc literatură, de cel puţin 2 ori pe săptămână. Alţi 53% lecturează, cu aceeaşi periodicitate, ziare sau reviste.

 

Implicarea civică nu este o valoare pentru tânăra generaţie

Aşa cum era de aşteptat, politica îi lasă rece pe tineri, doar 4% acordând acestui domeniu o importanţă deosebită în viaţa lor. Un dezinteres total (0 %) se remarcă la capitolul participare civică, simţul responsabilităţii şi al toleranţei fiind dezvoltat doar la 1% dintre respondenţi. Există o tendinţă de discriminare a foştilor toxicomani, precum şi a apartenenţilor unei minorităţi sexuale. La întrebarea “în ce măsură aţi dori să aveţi ca vecin un fost dependent de droguri, doar 4% au declarat “în mare măsură” sau “în foarte mare măsură”. Vecini la fel de puţini agreaţi sunt homosexualii (5%), persoanele infectate cu HIV / SIDA (6%) şi rromii (9%).
 

Info plus:

 

80% – stau zilnic ore în şir în faţa televizorului

70% – nu merg la teatru sau cinematograf

40% – accesează zilnic internetul

33% – nu fac niciodată sport

 

Gandul.info3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor