Nemo în Orăşelul Copiilor

Nemo în Orăşelul Copiilor
ORADEA – „Lumea lui Nemo” din incinta Pavilionul de joacă atrage în această perioadă cel mai mult vizitatorii, fie că sunt copii sau părinţi. Cele şapte acvarii sunt bogate în specii de peşti, alge şi broaşte ţestoase.

„Acvarii au fost montate şi amenajate în două etape. În prima, la finele lui 2007, s-au instalat biotupurile de la etajul I al Pavilionului de joacă, iar în cea de-a doua etapă cele de la parter, la începutul acestui an”, spune Dumitru Sim, şeful Biroului Turism, Marketing, Comunicare din cadrul Administraţiei Imobiliare Oradea. „Acvariile conţin specii de plante şi animale asiatice şi americane. Întreaga investiţie împreună cu întreţinerea şi hrănirea pe un an, a costat 45.000 lei”, explică acesta.Specii inedite

Micuţii care se joacă în interiorul pavilionului, dau din când în când câte o fugă şi pe la acvarii. Atracţia cea mai mare o reprezintă broscuţele cu tâmple roşii, originale din Florida, dar şi iguana.

„Îmi plac peştişorii negrii şi cei micuţi, albaştri. Am văzut şi un şapte roşu, într-un colţ. Nu mi-e frică de el, pentru că nu poate ieşi din acvariu”, spune Casian, un băieţel de patru anişori, despre pitonul pitic albino.

Reprezentanţii Orăşelului Copiilor susţin că instarea acvariilor este un succes.

„Scopul ansamblului „Lumea lui Nemo” este unul recreativ-educativ. Ultimele mele vizite pe la Orăşelul Copiilor mi-au demonstrat, odată în plus, că acvariile sunt binevenite şi pe placul copiilor”, spune Dumitru Sim.

Pe viitor, există posibilitatea ca astfel de amenajări acvatice să apară şi în alte zone ale oraşului, în special în aria şantului Cetăţii Oradea, unde se plănuieşte realizarea unui pârâu cu circuit închis sau a unui lac.

Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !