Nepregătiţi pentru UE

ORADEA – Cei care doresc să aibă acces la banii veniţi prin fondurile structurale de la Uniunea Europeană vor trebui să mai aştepte cel puţin până în luna mai a acestui an pentru a depune proiectele. O problemă majoră care este încă nerezolvată este lipsa documentaţiei complete privind proiectele eligibile.

Nu există încă documentele care precizează clar câţi bani se pot cere pentru un anumit proiect, care sunt cheltuielile eligibile şi care sunt listele cu potenţialii beneficiari. „Lucrurile nu cred că vor porni din luna mai. Sunt pesimist, pentru că am mai văzut asemenea termene şi ştiu la ce s-a ajuns.

De data asta nu mai putem da vina pe Bruxelles deoarece, spre deosebire de fondurile de preaderare, care depindeau mult de delegaţiile europene, cei 30 miliarde de euro din fondurile structurale sunt în administrarea directă a celor de la Bucureşti”, a declarat Theodor Petroni (foto), şef peste Serviciul de Integrare Europeană şi Dezvoltare Regională. După spusele sale, întocmirea tuturor documentelor necesare reprezintă responsabilitatea celor de la ministere, iar întârzierea acestora va aduce după sine timp şi bani pierduţi.

Sergiu Briceag0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !