Nereguli financiare la Teatrul devean

16Comentarii
Nereguli financiare la Teatrul devean
DEVA – 30 de salariaţi ai Teatrului Municipal din Deva s-au prezentat în faţa Comisiei pentru cultură a Consiliului Local Deva pentru a informa asupra unor nereguli manageriale cu caracter economico-financiar şi asupra abuzurilor comportamentale la care sunt supuşi de către directorul Nicodim Ungureanu.

Ei au făcut referiri la modul în care sunt cheltuiţi banii publici alocaţi instituţiei fără obţinerea de beneficii pentru instituţie. Astfel de cheltuieli se reflectă mai ales în atribuirea de salarii mari unor persoane care nu depun activitate pe măsura retribuţiilor primite.

Semnalele aduse în faţa Comisiei pentru cultură a Consiliului Local (CL) Deva arată că banii devenilor sunt cheltuiţi, în această instituţie, în stil mare şi total nejustificat. “Dacă înainte de a veni Nicodim Ungureanu în funcţia de director în teatru se reuşea realizarea unor spectacole cu bani puţini, dar de calitate, care au adus şi beneficii, nu doar cheltuieli, acum este tocmai invers. Angajaţii vechi sunt foarte nemulţumiţi” a spus actriţa Izabela Haşa.

 

Constatând starea de fapt, angajaţii au reclamat faptul că odată cu venirea lui N. Ungureanu la conducerea instituţiei s-au făcut tot felul de angajări cu rost şi fără rost. “O parte dintre noii angajaţi, care sunt din diferite localităţi, au fost angajaţi şi la Teatrul din Constanţa, unde Ungureanu este angajat şi în prezent. Majoritatea acestora au acum salarii de 1300 – 2300 de lei, deşi unii dintre ei nu au jucat deloc sau au jucat 2-3 spectacole în aproape un an” a spus actorul Păstorel Vulcu.

 

Pe lângă aceste nereguli, angajaţii reclamă şi dispariţia autobuzelor cu care se pleca în turnee, cheltuirea banilor pe mobilier şi aparatură electrică, extrem de scumpe, distrugerea vechilor decoruri şi costume, punerea în scenă a unor piese care nu se joacă sau nu aduc beneficii sau plata ilegală a unor cheltuieli pentru “chiriaşii” cazaţi de director în garsonierele teatrului. Totodată comisia a fost informată că absolut toate cheltuielile făcute în 2007 au fost realizate fără informarea şi acordul Consiliului de Administraţie al Teatrului. În plus, comportamentul lui N.Ungureanu i-a determinat pe salariaţii teatrului ca în proporţie de peste 80% să intre în concediu medical pe perioade cuprinse între 7 – 60 de zile.

 16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor