Nereguli la firme bihorene

1Comentariu
ORADEA – Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă al judeţului Bihor a făcut o prezentare a activităţii instituţiei în luna octombrie.

Potrivit documentelor puse la dispoziţia presei, ITM a verificat în luna recent încheiată 456 de seocietăţi, 344 dintre acestea în domeniul relaţiilor de muncă, iar 112 în domeniul securitate şi sănătate în muncă. Din totalul de firme, mai bine de jumătate, 243 au primit sancţiuni contravenţionale, majoritate (214) pentru nereguli în domeniul relaţiilor de muncă. Cuantumul amenzilor aplicate la 90 dintre aceste societăţi însumează 330.200 de lei, în vreme ce 153 de firme au scăpat doar cu avertismente. Cu prilejul acţiunilor ITM au fost identificate 33 de persoane angajate fără carte de muncă, la 25 de societăţi.

Mulţi angajatori

În ceea ce priveşte accidentele de muncă, nici acestea nu au ocolit Bihorul, cinci asemenea cazuri, dintre care unul soldat cu deces, fiind semnalate inspectoratului. 7472 de noi contracte de muncă au fost înregistrate în luna octombrie, în timo ce numărul dispoziţiilor de desfacere a contractului de muncă a fost de 7072. Nu mai puţin de 274 de noi angajatori au fost luaţi în evidenţa ITM Bihor, numărul angajatorilor din judeţul nostru ajungând astfel la 2349, însumând 67.253, la care se adaugă şi 55.842 de angajatori care au obţinut dreptul de păstrare şi completare a carnetelor de muncă la sediul firmei până la 31.10.2007.

 

Valentin Buda1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor