Nereguli la service-urile auto

Nereguli la service-urile auto
ORADEA – În ciuda controalelor şi sesiunilor de informare derulate de Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Bihor la finele lui 2006, service-urile auto din Bihor rămân, în continuare, ostile ideii de a se conforma prevederilor legale.

La sfârşitul lunii trecute, OJPC Bihor a verificat 40 de operatori economici cu activitate în domeniu. „Au fost întocmite 30 de procese verbale de constatare a contravenţiei prin care s-au aplicat 19 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 35.000 de lei şi 11 avertismente”, spune Cristiana Bigan, director executiv la OJPC Bihor.

 

Fără autorizaţie RAR

Au fost identificate service-uri care, la data controlului, nu deţineau autorizaţie tehnică de funcţionare, eliberată de RAR. Este vorba despre SC Nelumec SRL din Tinăud şi SC Doctor Zozo SRL din Oradea, se specifică în comunicatul OJPC Bihor. Lista deficienţelor constatate în timpul controlului efectuat împreună cu reprezentanţi ai RAR cuprinde: lipsa listelor privind serviciile prestate şi a tarifelor aferente, piese şi materiale de exploatare auto care nu aveau traducerea elementelor de identificare şi caracterizare ale produselor etc. Prestatorii de servicii auto trebuie să aibă în vedere faptul că afişarea adresei şi a numărului de telefon de la OJPC Bihor este obligatorie, asemenea utilizării echipamentelor şi pieselor de schimb certificate şi omologate.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !