Nereguli multe la reducerile de soldare

1Comentariu
Nereguli multe la reducerile de soldare
Amenzi de aproape o jumătate de miliard de lei vechi la operatorii de soldări de sezon.

Doar până la 31 octombrie se mai pot face reduceri de soldare la marfurile de sezon. Până atunci, în perioada 1 – 10 septembrie, comisarii CJPC Bihor au dat un tur pe la agenţii economici care practică astfel de reduceri. Recolta a fost destul de bogată, majoritatea celor controlaţi având abateri.

„Controlul tematic s-a desfăşurat la 25 de operatori economici, la 22 dintre aceştia fiind constatate abateri. Au fost încheiate 22 de procese verbale de constatare a contravenţiei prin care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 48.000 lei”, ne-a comunicat Sebastian Secoşan, comisarul-şef al CJPC Bihor.

Verificări şi deficienţe

Comisarii CJPC Bihor au verificat respectarea prevederilor legale privind derularea vânzărilor de soldare precum şi respectarea prevederilor legale privind vânzările cu preţ redus în general. S-a mai avut în vedere respectarea regulilor de fixare şi publicitate a preţurilor, dar şi afişarea la loc vizibil a unei plachete cu numărul de telefon TELCONS.

Principalele deficienţe constatate au fost: lipsa menţiunilor privind perioada, respectiv data de debut şi durata vânzării de soldare (la un operator economic), iar la un altul, afişul cu informaţiile necesare nu era plasat în loc vizibil pentru consumatori. „La opt operatori economici s-a constat lipsa menţiunilor pentru acţiunile de reducere de preţ, altele decât vânzările de soldare, iar la 12 agenţi economici lipseau elementele de identificare şi caracterizare a produselor în limba română”, a specificat Sebastian Secoşan.

Alt operator economic nu avea afişate informaţii privind procentul de reducere şi nu aveau barat preţul vechi, urmat de preţul nou. Un operator economic nu a prezentat declaraţie de conformitate sau buletine de încercări din care să reiasă conformitatea informaţiilor de pe eticheta privind compoziţia fibroasă, şi un altul a prezentat aceste documente netraduse în limba română. Neafişarea datelor de identificare din Registrul Comerţului din care să reiasă profilul de activitate pentru care este autorizat să funcţioneze precum şi a orarului de funcţionare s-a constatat la trei operatori economici.

D.B.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor