Nereguli urmate de sfaturi la Toamna Oradeana

3Comentarii
Nereguli urmate de sfaturi la Toamna Oradeana
Inspectorii sanitari au găsit niscaiva deficienţe la unele firme participante la manifestările Toamnei orădene.

Un control sanitar derulat la debutul manifestărilor Toamnei oradene a descoperit câteva deficiente la unele firme de alimentaţie publică şi desfacerea alimentelor. Inspectorii sanitari de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor au verificat nouă agenţi economici din punct de vedere igienico-sanitar şi cu scopul de a proteja sănătatea consumatorilor.

În urma controalelor, medicii inspectori au constatat faptul că la unele firme, angajaţii nu îşi efectuaseră controlul medical periodic, aveau echipament incomplet de protecţie sanitară a alimentelor şi doar unii dintre angajaţi făcuseră cursul de dobândire a noţiunilor de bază legate de igienă. De asemenea, o parte din firmele controlate aveau prelatele corturilor şi mobilierul degradate, murdare, rupte cu suprafeţe greu de întreţinut. De la taraba unei firme din Arad inspectorii sanitari bihoreni au prelevat o probă de dulciuri ce este acum analizată fizico-chimic, rezultatele urmând a fi transmise la sediul firmei în cauză, la Arad.

Şeful DSP, dr. Marius Pârcioagă a declarat că agenţii economici găsiţi cu deficienţele menţionate mai sus au primit avertismente şi vor fi verificaţi din nou.

Şi la Municipiu

Şi la Casa de Cultură a Municipiului, inspectorii sanitari au „dispus cu termen imediat şi pe întreaga durată a evenimentului” din 1 octombrie anul acesta asigurarea cu toate utilităţile necesare acestei manifestări. DSP a explicat că era asigurată doar furnizarea energiei electrice şi că inspectorii sanitari au dispus „asigurarea accesului agenţilor economici la apă potabilă suficientă cantitativ, aducerea unui număr suficient de mare de containere şi pubele ecologice pentru colectarea reziduurilor menajere, şi toalete ecologice suficient de multe, „ conform estimărilor privind afluxul publicului”, colectarea apelor uzate menajere într-un sistem local şi evacuarea ulterioară în reţeaua de canalizare şi nu pe spaţiul verde.

Inspectorii sanitari s-au oferit să dea „consultanţă de specialitate la organizarea în viitor a unor evenimente similare în vederea evitării efectelor nedorite asupra sănătăţii populaţiei”.

O.Ş.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor