Neuropsihiatria în lucrări

Neuropsihiatria în lucrări
ORADEA – Sărbătorile de iarnă surprind Spitalul Clinic de Neurologie şi Psihiatrie Oradea în febra lucrărilor de reabilitare. Atmosfera de şantier a predominat întregul an, conducerea spitalului reuşind să renoveze o parte din Pavilionul central iar cu ajutorul bănesc al Primăriei Oradea să pună la punct un laborator de imagistică şi unul de analize.

Activităţile de reabilitare se desfăşoară în prezent în Pavilionul II, la etaj cât şi la parterul corpului central. „Se execută lucrări de schimbare a tâmplăriei vechi cu cea de termopan, de zugrăvire şi amenajarea punctelor sanitare. Toate acestea costă în jur de 4 miliarde de lei vechi, bani provenind din propriile noastre fonduri”, susţine dr. Gheorghe Oros, managerul spitalului care afirmă că lucrările la corpul de clădire în care se află secţia de Neurologie Infantilă se vor finaliza abia anul viitor.

Semne bune anul are

„În 2007 vom avea cele trei corpuri principale bine puse la punct, putând astfel demara lucrările şi pentru Centrul de Sănătate, ce va fi construit ca o anexă la Pavilionul III. Cât priveşte clădirea secţiei de Neurologie, acolo nu putem face nimic, deoarece e încă în litigiu. Dacă am câştiga acea clădire în procesul cu Sindicatul Liber din Învăţământ Bihor, care revendică clădirea, am putea amenaja acolo Ambulatoriul de specialitate al spitalului. Însă şansele de câştig sunt minime, deşi procesul ţine de 2 ani”, conchide dr. Oros, care este îngrijorat de starea clădirii ce are o vechime de peste 100 de ani. „Oricum vom amenaja ambulatoriul la parterul Pavilionului central”, adaugă dr. Oros.

Sfârşitul de an a găsit Spitalul 6, după cum este cunoscut de către bihoreni, fără datorii. „Am acordat şi cel de-al treisprezecelea salariu şi am reuşit să facem şi economii”, declară mândru dr. Oros.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase