Neuropsihiatria infantilă începe să se mute. Primul mutat e chiar șeful. Îl găsiți în Orășelul Copiilor

De Otilia Șandor
1Comentariu
Neuropsihiatria infantilă începe să se mute. Primul mutat e chiar șeful. Îl găsiți în Orășelul Copiilor
După o decadă, se oferă siguranță copiilor bolnavi neuropsihic de la Spitalul „Dr. Gavril Curteanu”.

Se împlinesc curând 10 ani de când Secția de neuropsihiatrie infantilă a Spitalului „Dr. Gavril Curteanu” a fost dislocată de pe str. Louis Pasteur și mutată cu forța la etajul VI al Spitalului „Dr. Gavril Curteanu”. Acum, copiii cu probleme neuropsihice vor fi dați jos de la etajul VI și cazați la parterul spitalului, unde încă mai funcționează administrația spitalului. Mutarea început cu șeful.

Pericolul de la etajul VI

De aproape 10 ani, copiii cu probleme psihice și-au riscat viața la etajul VI al spitalului, la fel și cadrele medicale și nemedicale ce au lucrat cu ei și i-au îngrijit. Chiar dacă la geamurile secției de la etajul VI au fost puse gratii, au fost nenumărate incidente în care copiii au fost cât pe ce să sufere accidente: ba să intre și să rămână blocați printre gratii, ba că au rupt grilaje etc. Din fericire, noroc și grijă, nimeni nu a suferit, dar cadrele ce îi îngrijesc au trăit nu doar stresul muncii cu bolnavi psihic, ci și cu teama de a nu ajunge ei după gratii, în cazul vreunei nenorociri.

Șeful s-a mutat în Orășelul Copiilor

Mutarea acestei secții speciale de la etajul VI la parterul de la „Dr. Gavril Curteanu” a primit aprobarea Ministerul Sănătății, iar săptămâna aceasta au început deja mutările.

Primul mutat e chiar șeful spitalului, împreună cu secretara lui. Managerul Dacian Foncea a explicat că toată administrația spitalului care a funcționat până acum la parterul spitalului va fi mutată în Orășelul Copiilor pentru circa un an. Odată eliberat, parterul va fi amenajat pentru a găzdui copiii de la Secția de neuropsihiatrie de la etajul VI.

După 10 ani

Secția de neuropsihiatrie infantilă a fost mutată în decembrie 2010 din clădirea de pe str. Gheorghe Doja a fostului Spital de Neuropsihiatrie. Acea clădire era veche și cu igrasie, iar trecerea spitalelor la Municipalitate a implicat și comasarea acestei secții. Însă nu s-a ținut cont de riscurile pe care le comportă îngrijirea minorilor cu probleme psihice care, în tulburările lor de comportament, pot deveni agresivi și pot recurge la diferite acte ce le pot pune viața în pericol.

Dr. Monica Platon, șefa Secției de neuropsihiatrie infantilă de la fostul Spital de Neuropsihiatrie, a încercat să le explice edililor și șefilor de la Spitalul „Dr. Gavril Curteanu” că nu e sănătoasă și sigură mutarea copiilor cu probleme psihice la etajul VI de la Spitalul „Dr. Gavril Curteanu”, dar fără succes.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor