Înfrăţire cu Marocul

Înfrăţire cu Marocul
Hunedoara – O iniţiativă de înfrăţire cu oraşul Tetouan din Regatul Maroc, cu 300.000 de locuitori, a fost aprobată de Consiliul Local al municipiului Hunedoara. După îndeplinirea formalităţilor legale hotărârea se va supune spre adoptare Consiliului Local.

Apoi se va elabora o convenţie pe baza căreia se vor stabili relaţii de prietenie şi colaborare pe plan economic, cultural, social, ştiinţific, de sănătate, şcolar, sportiv, turistic etc. Primarul oraşului marocan, Rachid Talbi EL ALAMI, care este şi ministru pentru Afaceri Economice şi Generale în Guvernul marocan, a fost de acord cu iniţiativa hunedorenilor.

Capitală a Marocului de Nord, oraşul Tetouan este situat central la Marea Mediterană, în apropiere de Tangier şi de Munţii Rif. Originile sale datează din secolul al III-lea înainte de Cristos. Asemeni Rabatului, Fes şi Sale, Tetouan este un oraş „hedrya”, care înseamnă centru al culturii şi rafinamentului. Tetouan este un oraş cu 300.000 de locuitori (oraşul principal) sau 956.000 de locuitori dacă se includ şi suburbiile.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase