Înghesuiţi în ambulanţă

ORADEA – „Sunt dependent de dializă şi de trei ori pe săptămână trebuie să vin la Oradea. Sunt din Valea lui Mihai şi împreună cu alţi şapte bolnavi din zonă suntem înghesuiţi într-o ambulanţă care vine de la Marghita. În această ambulanţă ar intra cel mult patru persoane iar noi suntem înghesuiţi acolo ca şi sardelele.

Ba mai mult, după ce ne întoarcem de la dializă, suntem foarte sensibili şi oricând poate izbucni sângele” se plânge Valentin Olaru din Valea lui Mihai, care este nevoit să îndure această situaţie de luni bune de zile. „Vara este şi mai rău. Din cauza căldurii ţi se face rău. Şi în această situaţie se află peste 12 bolnavi din Valea lui Mihai şi din localităţile învecinate. Nu se întâmplă chiar pe toate turele. De multe ori se pun la dispoziţie şi două ambulanţe, dar dacă nimereşti tura doar cu o ambulanţă, atunci este foarte greu. Ar fi greu şi pentru un om sănătos în astfel de condiţii”, adaugă Valentin Olaru.

 

În aşteptarea ambulanţelor

Dr. Tiberiu Bondar, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor cunoaşte situaţia. „Până Ministerul Sănătăţii nu ne va da ambulanţe, nu avem cum să punem capăt unor astfel de situaţii, pentru că nu avem cu ce”, ne-a declarat azi dr. Bondar care se afla la Baia Mare, în comisia de evaluare a necesarului de ambulanţe pentru judeţul Maramureş. Fiecare manager de serviciu de ambulanţă se află în comisia de evaluare pentru alte judeţe, decât cel din care face parte, pentru a îndepărta orice notă de subiectivism. Raportul final al evaluărilor va trebui prezentat Ministerului Sănătăţii pe 30 aprilie, ministrul Eugen Nicolăescu promiţând că până la finele anului se vor achiziţiona în întreaga ţară peste 2.000 de ambulanţe.

Viorica Borz 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase