Nici o pâine fara bon fiscal

3Comentarii
Nici o pâine fara bon fiscal
Lovitura grea pentru comerciantii de pâine si produse de panificatie. Comercializarea acestor produse va fi facuta doar cu bon fiscal. OUG nr. 12/2006, publicata în MO nr. 184 din 27 februarie 2006, abroga articolul 2 litera c) din OUG 28/1999 si impune înmânarea bonului fiscal catre fiecare cumparator de pâine.

Conform informatiilor primite de la Finantele bihorene si de la Garda Financiara Bihor, Ordonanta ar fi trebuit sa intre în vigoare în 2.03.2006, dar comerciantii de pâine au fost pasuiti cu câteva zile pentru a se dota cu case de marcat. Majoritatea acestora nu aflasera pâna ieri de obligativitatea utilizarii casei de marcat. Garda Financiara Bihor (GFB) a fost informata abia joi de noile impuneri vizavi de vânzarea de pâine.

„Pâna acum acestea erau exceptate de la obligativitatea utilizarii caselor de marcat fiscale, daca comercializau exclusiv pâine si produse de panificatie. Astazi am primit si noi comunicatul cu privire la OUG nr. 12/2006”, ne-a relatat joi Calin Gal, comisar-sef al GFB. „Prin aceasta abrogare se doreste diminuarea fenomenului de evaziune fiscala si de neînregistrare în contabilitate a veniturilor obtinute din aceasta activitate”, a adaugat Gal.

Amenzi usturatoare

„Vom începe controalele luni, sau poate chiar sâmbata”, a spus Calin Gal. Pentru nerespectarea prevederilor legale, operatorii economici risca sa fie sanctionati cu amenzi de pâna la 80 milioane de ROL. Suspendarea activitatii si confiscarea sumelor încasate fara respectarea prevederilor legale privind casele de marcat pot fi de asemenea aplicate celor care nu s-au conformat înca reglementarilor. Dupa achizitionare, casele de marcat trebuie luate în evidenta DGFP Bihor.

„Nu am stiut nimic de asta. Îmi voi cumpara chiar azi casa de marcat. Sper sa reusesc sa o si înregistrez la Finante în timp util”, ne-a spus ieri administratorul unei firme care comercializeaza pâine.

Vasile Farc, de la Compartimentul de Relatii cu Presa din cadrul Finantelor bihorene, ne-a precizat ca în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonantei trebuie sa apara normele referitoare la personalizarea produselor de panificatie, la propunerea Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Claudia Curta, Dan Birta3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor