Nici un medic orădean nu figurează pe lista celor 386 de specialiști cooptați la lucrările Comisiei superioare medico-legale din cadrul INML ” Mina Minovici”

4Comentarii
RĂZVAN DOSEANU – avocat coordonator al Societății profesionale de avocați ”DOSEANU&ASOCIAȚII”
RĂZVAN DOSEANU – avocat coordonator al Societății profesionale de avocați ”DOSEANU&ASOCIAȚII”
În data de 21 august 2018 , Ministerul Sănătății a prezentat un proiect de Ordin pentru aprobarea Listei cuprinzând specialiștii care pot fi cooptați la lucrările Comisiei superioare medico-legale din cadrul Institutului Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” București.

Conform articolului 20 aliniat 2 din Ordonanța Guvernului nr. 1/2000 privind organizarea activității și funcționarea instituțiilor de medicină legală la lucrările Comisiei superioare medico-legale pot fi cooptați, în funcție de specificul lucrărilor, profesori – șefi de disciplină, din diferite specialități medicale, precum și specialiști din alte domenii ale științei, care pot contribui la lămurirea problemelor a căror rezolvare o cere justiția în diferite expertize medico-legale.

Lista cuprinde un număr de 386 de specialiști la nivel național din care 216 din București , 43 din Iași , 41 din Cluj , 32 din Craiova , 29 din târgu Mureș și 25 din Timișoara .

Surprizător lista nu cuprinde nici un specialist din Oradea . Personal cunosc câtiva medici orădeni de excepție , unii dintre ei fiind recunoscuți nu doar la nivel național , ci participând fie la diverse conferințe la nivel internațional , fie la intervenții medicale împreună cu medici din alte țări.

Să fie o lipsă de interes din partea specialiștilor orădeni , să fie într-adevăr acesta nivelul profesional al acestora sau să fie doar o marginalizare a medicilor orădeni la nivel național?4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor