Nici un petitor pentru CET II

CET II este prea scump. Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care nu s-a prezentat nimeni la licitatia organizatã ieri de Directia Generalã a Marilor Contribuabili (DGMC) din Bucuresti pentru vânzarea mastodontului orãdean.

Licitatia urma sã se tinã la Directia Generalã a Finantelor Publice (DGFP) Bihor, care ar fi avut doar simplul rol de gazdã. „Comisia nici nu s-a prezentat la Oradea. Probabil cã au considerat cã dacã nu s-a depus nici o ofertã nu mai are rost. La ei se depuneau ofertele, garantiile. Noi ofeream doar gãzduire”, ne-a precizat Vasile Farc de la Compartimentul Mass-Media din cadrul DGFP Bihor.

Alt motiv pentru neprezentarea nici unui ofertant ar putea fi investitiile masive pe care cel care cumpãrã CET II va trebui sã le facã pentru protectia mediului. S-ar mai putea ca eventualul investitor care doreste sã ia CET II sã astepte ca pretul de strigare sã scadã si doar atunci sã liciteze.

Ce urmeazã?

Potrivit Codului de procedurã fiscalã, art.59/6, „dacã la prima licitatie nu se prezintã nimeni sau nu se obtine pretul cerut, comisia stabileste o nouã licitatie în termen de 30 de zile”.

„La a doua licitatie, conform aceluiasi Cod de procedurã fiscalã, pretul de pornire se diminueazã cu 25%, iar la o eventualã a treia licitatie pretul este mai mic cu 50% decât cel stabilit initial”, ne-a spus reprezentantul Finantelor bihorene.

Dacã nici la a treia licitatie nu se obtine 50% din pretul initial, Codul de procedurã fiscalã spune cã „adjudecarea nu se poate face sub valoarea de 50% din pretul de pornire”. Atunci trebuie sã se caute alte modalitãti de valorificare.

Centrala Electricã de Termoficare CET II Oradea a fost evaluatã la 290.960.784 RON, fãrã TVA. Licitatia s-a organizat numai pentru vânzarea în bloc a bunurilor mobile si imobile. CET II Oradea urma sã fie executat silit în contul datoriilor pe care le are Termoelectrica.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !