Niciun accident în timpul misiunii!

6Comentarii
Niciun accident în timpul misiunii!
În misiunile poliţieneşti de Paşte, niciun accident cu urmări extrem de grave nu s-a comis în Bihor şi Hajdu Bihar.

Cea mai amplă acţiune „în oglindă” efectuată între 1 şi 6 aprilie de către poliţiştii din Bihor şi omologii din Hajdu Bihar s-a lăsat cu foarte multe amenzi. Coincidenţă sau nu, în timpul misiunilor poliţieneşti, nu s-a comis însă niciun accidet rutier pe raza celor două judeţe, astfel încât poliţiştii au putut spune miercuri, când au tras linie la activitatea de Paşte, că cel mai mare obiectiv al lor – reducerea numărului de accidente – a reuşit.

Scopul misiunilor

Acţiunile poliţiştilor din Bihor s-au desfăşurat simultan cu cele ale omologilor de la Căpitănia Hajdu Bihar din Ungaria şi fac parte din exerciţiile pe care poliţiştii bihoreni le fac în vederea aderării ţării noastre la spaţiul Schengen, în martie anul viitor, când cele două ţări vor fi obligate să lupte împruenă împotriva criminalităţii transfrontaliere. Acţiunea oamenilor legii din Bihor a avut ca scop „siguranţa tuturor participanţilor la traficul rutier pe toată perioada sărbătorilor pascale, prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, combaterea migraţiei ilegale, prevenirea şi combaterea faptelor de natură antisocială, a infracţionalităţii stradale, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, şi, în general, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică”.

A plouat cu amenzi

În timpul misiunilor, poliţiştii au constatat 74 deinfracţiuni, din care 38 în flagrant, 23 de natură judiciară, nouă de natură economică şi alte 42 diverse infacţiuni. Au fost prinşi 55 de suspecţi de comiterea unor infracţiuni, doi au fost reţinuţi şi au fost depistate patru persoane care erau urmărite naţional sau internaţional, deoarece se sustrăgeau executării unor pedepse cu închisoare la care fuseseră condamnaţi de instanţele de judecată. Oamenii legii au dat 1.349 de amenzi, în valoare de 242.698 lei şi au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de 14.670 lei. 364 de amenzi au fost date doar pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 162 pentru lipsa centurii de siguranţă, 35 pentru utilizarea telefonului mobil, au fost sancţionaţi 61 de pietoni, 14 biciclişti, iar 371 de sanţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere. Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 28 de permise de conducere, reţinute 17 certificate de înmatriculare şi constatate 13 infracţiuni la regimul rutier.

Câţiva dintre partenerii implicaţi au avut şi ei rezultate, astfel, reprezentanţii A.R.R. Bihor au dat cinci amenzi în valoare de 21.000 lei, iar cei ai Secţiei Drumuri Naţionale Oradea alte şase sancţiuni cu amenzi în valoare de 10.000 lei.

O.Ş.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor