Niciun cadru medical nu e vinovat!

56Comentarii
Niciun cadru medical nu e vinovat!
Un prim verdict specifică faptul că nimeni nu e vinovat în cazul lui Norbert, decedat după operaţie la tibie.

Părinţii băiatului mort în februarie după un accident rutier, în urma căruia a suferit fractură la tibie şi a zăcut un weekend degeaba la Spitalul Judeţean sunt şocaţi. Primul verdict medical, dat de Colegiul Medicilor din Cluj, arată că nimeni nu e vinovat de moartea unicului lor copil. Asta în pofida mai multor declaraţii din documentele medicale care se bat cap în cap şi care sugerează inclusiv faptul că Norbi ar fi suferit şi leziuni interne (la torace şi cap de pildă) care i-ar fi putut produce fatalul.

La Haga!

În „dosarul” lui Norbert sunt mai multe inadvertenţe legate inclusiv de spaţiul din secţia de ortopedie. Pe un act se specifică faptul că erau mai multe paturi libere, pe alt act la fel de „medical” se precizează lipsa de paturi disponibile de la secţia de ortopedie în momentul internării tânărului accidentat.

Actele se bat cap în cap inclusiv cu declaraţiile părinţilor, care au fost cu Norbi până în ultima lui clipă, la spital. Astfel, părinţii spun în primul rând că băiatului i s-au făcut investigaţii (ecografie şi radiografie) doar în noaptea accidentului şi nu i s-au mai refăcut, astfel încât ei nu neglijează şi ipoteza ca anumite leziuni interne, cum ar fi la plămâni, să fi apărut după noaptea accidentului, dar care, din lipsa unor reexaminări medicale ulterioare, nu au mai putut fi reliefate. Dovadă că pe un act medical figurează că în noaptea decesului, Norbi ar fi avut o spută rozacee, dar şi faptul că părinţii sunt convinşi că medicii i-au scos cu puţin timp înainte să moară, apă din plămâni.

Ce e mai grav este că în acte se stipulează că Norbi nu ar fi avut probleme nici după operaţie decât în jurul orei 2:00, fapt contestat de părinţi, dar şi de unele acte. Astfel, părinţii susţin cu argumente că băiatul a început să se simtă rău în jurul orei 19:00, când a şi chemat asistenta de serviciu, fiindcă băiatul nu respira bine, dar că nu a fost luată în seamă decât după ce copilul a avut hemoragie masivă, ieşindu-i sânge pe nas şi pe gură. La patul lui, medicii care s-au perindat au pus starea de rău a lui Norbert pe seama operaţiei suferite. Un act medical arată că în jurul orei 23:30, băiatul dormea „liniştit” şi avea doar o uşoară dispnee, dar pe un alt document medical se specifică faptul că la ora 23:30 starea de sănătate a băiatului se înrăutăţeşte.

Prin urmare, părinţii cred că experţii Colegiului Medicilor din Cluj la care a ajuns dosarul lui Norbi nici nu s-au uitat atent peste hârtii, altfel nu ar fi consemnat că nu e nimeni vinovat.

Părinţii au de gând acum să conteste decizia de la Cluj direct la Bucureşti şi spun că nu se vor opri până la Tribunalul de la Haga.

Şocant

Ministerul Sănătăţii nu a trimis niciun răspuns oficial părinţilor la memoriul trimis imediat după decesul copilului lor. De acest caz ştie, spun părinţii, şi dr. Raed Arafat, care însă a uitat se pare de cazul lui Norbert, declarând recent după un caz similar consumat în alt judeţ din ţară, că doar respectivul caz ar fi primul de acest gen din ţară, nepomenind şi de cazul lui Norbi.

Amintim că înainte cu două săptămâni să împlinească 18 ani, Norbert a fost lovit de o maşină în seara de 6 februarie, fiindcă a trecut neatent şoseaua. A suferit fractură de tibie, dar fiind zi de sâmbătă, băiatul a fost internat la secţia de chirurgie maxilo-faciale de la Spitalul Judeţean (şi nu la ortopedie), a directorului medical Romanul, unde a zăcut până luni. Abia miercuri băiatul a fost operat, un act medical arătând că băiatului i s-a recomandat anticoagulante care evită riscul apariţiei emboliei grăsoase la astfel de cazuri, dar pe alt act medical scrie că nu i se recomandă anticoagulante în primele trei zile după traumatism cranio-cerebral suferit tot în accident. Joi, în zori, băiatul a murit, diagnosticul fiind embolie grăsoasă.

O.Ş.

Băiat mort după fractură de tibie

Protest pentru băiatul decedat după operaţie

Părinţii vor să afle adevărul! Se anunţă pedepse la Judeţean56Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor