Nicolae Robu: Deocamdata nimic nou in disputa pe numele Poli

De Marcel Hoster
Nicolae Robu e sigur că nu vor fi probleme legate de numele echipei
Nicolae Robu e sigur că nu vor fi probleme legate de numele echipei
Chiar dacă încă nu există nici un document oficial referitor la permisiunea de utilizare a numelui Poli pentru noua echipă de fotbal a Timişoarei, iar FRF a notificat deja clubul să nu va putea folosi culorile şi numele deţinute de Marian Iancu, primarul Nicolae Robu e sigur că nu vor fi probleme din acest punct de vedere.

Disputa privind denumirea sub care va juca noua echipă de fotbal a Timişoarei, escaladată de ameninţarea lansată de Federaţia Română de Fotbal, miercuri, va avea un final fericit, iar echipa se va numi ACS Poli. Primarul Nicolae Robu spune că deocamdată nu a fost semnat nici un acord cu deţinătorul legal al patrimoniului, denumirii Politehnica şi a derivatelor acesteia (n.r. Poli), a culorilor clubului, inclusiv alb-negru. „Nu există nimic nou în această problemă.

Nu am semnat nici un fel de acord cu domnul Iancu. Şi în ultimele zile am discutat telefonic, iar eu sunt sigur că nu vor fi nici un fel de probleme. Domnul Iancu a promis că va oferi numele şi palmaresul noii echipe, iar eu am încredere că aşa va fi”, ne-a declarat primarul Nicolae Robu.

Aflat în concediu la mare el este în cunoştinţă în legătură cu tot scandalul iscat de notificările depuse de Marian Iancu pe adresa Federaţiei Române de Fotbal şi Asociaţiei Judeţene de Fotbal Timiş. „Noi nu am preluat încă nici un palmares, nu a fost semnat nici un document în acest sens. Nici nu cred că deocamdată este cazul, sunt de pus la punct detalii organizatorice.

Da, într-adevăr, am preluat din patrimoniul fostului club. Dar este vorba de mobilier, calculatoare, utilajele de tuns şi îngrijit iarba. Dar, eu am încredere deplină că nu vor fi nici un fel de probleme şi noi vom putea sub numele de ACS Poli Timişoara. Sigur Iancu se va ţine de cuvânt, nu îmi fac probleme din acest punct de vedere”, ne-a mai declarat Robu.

Vă reamintim că marţi, Iancu, patronul FC Politehnica Timişoara, deţinătorul numelui, culorilor şi palmaresului clubului înfiinţat acum 90 de ani, a notificat FRF şi AJF Timiş că nimeni nu are voie să folosească numele de Politehnica în fotbalul românesc fără acordul său.

El a recunoscut că măsura este în primul rând o răzbunare personală împotriva suporterilor timişoreni, care s-au decis să îşi dedice toată pasiunea în favoarea echipei ASU Politehnica, formaţia aparţinând chiar Universităţii Politehnica Timişoara, ce activează în liga a V-a. Totuşi, cei de la FRF s-au grăbit să sufle şi în iaurt şi să anunţe şi AC Recaş, scheletul pe care a fost constituit de autorităţi ACS Poli, că nu are voie să joace cu numele de Poli sau în culorile alb-negru (!!!).

Prostia federalilor este cu atât mai mare cu cât ei au anunţat că în Liga 2 va juca AC Recaş şi nu ACS Poli Timişoara. Federaţia va lua în discuţie acordarea noului nume şi transformarea clubului în noua structură doar pe 15 august, atunci când este programată o nouă şedinţă a consiliului de conducere a FRF.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !