Nicolăescu nu crede în criză de medicamente

Nicolăescu nu crede în criză de medicamente
ORADEA - Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a ţinut să precizeze săptămâna trecută la Oradea despre faptul că în România nu există riscul să nu se mai importe medicamente, după cum au ameninţat distribuitorii şi importatorii.

Acesta a adăugat că, în situaţia în care unii importatori vor refuza să aducă în România unele medicamente, alţi importatori s-au arătat dispuşi să le aducă.

„Competiţia pe piaţa medicamentelor e foarte mare. Dacă renunţă unul abia aşteaptă alţi trei să-i ia locul. Importatorii au crezut că voi ceda acestui şantaj ieftin”, a declarat ministrul Nicolăescu. De asemenea, ca ultimă soluţie, Ministerul Sănătăţii poate apela la propria companie de import şi distribuţie, Unifarm, pentru a importa anumite medicamente. „Ne-am folosit de această companie doar pentru a importa vaccinurile pentru populaţie pe care le oferim în regim gratuit. Astfel, nu ne-am folosit mult de ea, dar dacă va fi nevoie vom apela la serviciile acesteia”, a ameninţat Nicolăescu care a dorit să sublinieze faptul că „încerc să vă explic că nu există nici măcar 0,01% riscul să nu se aducă medicamente în România. Ca atare, vă rog din suflet, informaţi corect cetăţenii că nu există acest risc, că nu există criză de medicamente şi medicamente vor fi în România”, a precizat Eugen Nicolăescu.

Critici la adresa presei centrale

Nicolăescu a criticat cu acest prilej presa centrală, care a titrat pe primele pagini că va exista o criză de medicamente. „Populaţia să stea liniştită. Nimeni nu se gândeşte ce impact negativ pot avea aceste ştiri pentru bolnavi. Pe mulţi îi pot afecta, înrăutăţind starea lor de sănătate. Colegii dumneavoastră din presa centrală nu i-au întrebat pe acei distribuitori şi importatori ce or să facă dacă nu mai importă. Ce-or să facă, or să importe şuruburi, or să aducă detergenţi sau altceva? Nimeni nu i-a întrebat”, a adăugat Nicolăescu.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !