NIS Petrol se ține preocupată de mediu și de proprietățile oamenilor

Reactualizat la:
2Comentarii
NIS Petrol se ține preocupată de mediu și de proprietățile oamenilor
NIS Petrol ne-a transmis un comunicat, prin care asigură că va respecta mediul și proprietatea oamenilor, iar lucrările de prospectare vor dura „3-4 luni, în funcție de condițiile climaterice”.

Iată ce are de spus compania sârbo-rusă, subsidiară Gazprom: „NIS Petrol va desfășura operațiunile în deplină conformitate cu legislația română și cu cele mai înalte standarde de protecție a mediului înconjurător. Protecția mediului înconjurător este o prioritate majoră a NIS Petrol și face parte integrantă din viziunea pe termen lung asumată de companie la nivel global.

Prospectarea se va derula cu tehnologii sigure, neinvazive, care nu afectează în niciun fel pânza freatică, animalele sau sănătatea populației. În ultimii ani, operațiuni similare au fost derulate de companie în perimetre din județul Timiș pe o suprafață de aproximativ 450km2, confirmând caracterul responsabil al activității desfășurate”.

În privința proprietăților oamenilor: „Compania a semnat acorduri cu proprietarii de terenuri și fermierii pentru accesul pe terenuri. Astfel, pentru eventuala afectare a diferitor culturi agricole datorită trecerii utilajelor de prospectare, compania va oferi despăgubiri celor care lucrează terenurile din perimetrul respectiv. De asemenea, orice cale de acces afectată de desfășurarea lucrărilor în perioadele ploioase va fi reabilitată integral pe cheltuiala companiei, în cel mai scurt timp”, susține NIS Petrol.

Compania petrolieră subliniază cum „prospectarea geofizică este principala metodă folosită în România, încă din anii ’50, pentru investigarea structurilor geologice și stratigrafice complexe din subsol”.

Etapele prospectării

Prospecțiunile sunt realizate de NIS prin câteva firme ce-i oferă aceste servicii: Geolink, pentru autorizare și management de proiect, aftagas Oilfield Services, subsidiară NIS, care asigură serviciile de achiziție date 3D în perimetrele petroliere și Virom, în sarcina căreia revine asigurarea suportului logistic pentru echipele și echipamentele de prospectare geofizică.

Iată ce vor face firmele care lucrează pentru NIS Petrol (Gazprom):

– marcarea pe teren, de către echipa de topografi, din 40 în 40 de metri, prin picheţi (ţăruşi de lemn cu înălţimea de 50-60 cm, înfipţi manual în pământ) a viitoarelor puncte de generare și de recepţie a semnalului sonor, pe linii trasate (profile), în concordanţă cu specificaţiile proiectului, în locații stabilite cu precizie;
– generarea undelor elastice din fiecare locație de pe aliniamentul de generare (sursă), prin vibrarea controlată, produsă de un sistem hidraulic, a unei plăci metalice (presă) amplasate și ancorate pe suprafaţa solului prin greutatea utilajului care o transportă (vibrator).

După ce în 2015 și-a întrerupt prospecțiunile, iată că NIS Petrol își reia operațiunile în Bihor. Această companie este o emanație a gigantului rus, Gazprom, prin eloganția sa petrolieră din Serbia - grupul NIS. Un cititor JB & BIHON ne-a transmis îngrijorările sale și ale vecinilor săi din c...2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor