Nisip pentru vecinii unguri

1Comentariu
Nisip pentru vecinii unguri
În urma inundaţiilor cu care se confruntă, Ungaria a solicitat sprijinul autorităţilor române.

Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a trimis în Ungaria 30.000 saci de nisip. „În urmă cu câteva zile, autorităţile de la Budapesta au anunţat activarea mecanismului UE de protecţie civilă şi au solicitat două milioane de saci cu nisip, până în prezent fiind utilizaţi deja 3,6 milioane de saci cu nisip din rezervele interne”, a precizat Raluca Straţi, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Crişuri.

Astfel, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a trimis vecinilor noştri 30.000 saci de nisip şi judeţul Mureş 170.000 saci de nisip. Valoarea celor 200.000 de saci trimiş în prima tranşă se ridică la 66.000 euro. Au fost pregătiţi şi alţi 300.000 de saci, care pot să fie detaşaţi de la nivelul Administraţiei Bazinale de Apă Siret şi Prut. „Transportul şi transferul acestor materiale de intervenţie de la nivelul Administraţiei Naţionale „Apele Române”- ABA Crişuri şi Mureş vor fi asigurate de către Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Bihor şi Mureş”, a concluzionat Raluca Straţi.

Conform precizărilor făcute de partenerii unguri, sacii de nisip oferiţi de ţara noastră  urmează să fie livraţi în localitatea Nyiregyhaza-Kolapso, Ungaria.

Loviţi de inundaţii

Începând cu 15 mai, Ungaria se confruntă cu inundaţii grave, provocate de revărsarea unor râuri pe o lungime ce totalizează 930 de kilometri, afectând o treime din teritoriul ţării.

„Noi acordăm sprijin pentru intervenţia la inundaţiile produse în ultima lună, ca urmare a cererii formulate de către partea ungară, în baza prevederilor din acordurile bilaterale de cooperare şi asistenţă umanitară reciprocă în caz de dezastre”, spune Raluca Straţi.

S.Al.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor