„Înjugati” pentru 200 de euro

1Comentariu
„Înjugati” pentru 200 de euro
Douã sute de euro, echivalentul în lei, vor primi tinerii aflati la prima cãsãtorie, sprijin financiar la constituirea familiei. Banii vor fi acordati de Guvernul României, din bugetul Ministerului Muncii, Solidaritãtii Sociale si Familiei, începând cu 1 ianuarie 2007.

Potrivit actului normativ aprobat de Guvern în 19 aprilie 2006, pentru a beneficia de acesti bani cei doi soti trebuie sã se afle la prima cãsãtorie si sã aibã domiciliul de resedintã în România. „Sprijinul financiar se va acorda pe baza unei cereri, care va fi însotitã de declaratiile pe propria rãsoundere a ambilor soti cã fiecare dintre ai se aflã la prima cãsãtorie. Cererea va fi depusã, în termen de 60 de zile de la data încheierii cãsãtoriei, la serviciul public comunitar local de evidentã a persoanelor”, ne-a informat Simona Vesa, director executiv la Directia de Muncã, Solidaritate Socialã si Familie Bihor. Primarul va stabili prin dispozitie scrisã, în termen de cinci zile de la înregistrarea cererii, dreptul la acordarea sprijinului financiar.

„Sprijinul financiar se va acorda în termen de 30 de zile de la data emiterii dispozitiei scrise a primarului, prin mandat postal sau prin cont curent personal. Suma acordatã nu se impoziteazã si nu se va lua în considerare la stabilirea altor drepturi sau obligatii”, a adãugat Vesa.

Pãreri

Pãrerile tinerilor sunt împãrtite în ceea ce priveste sprijinul acordat. Dacã unii spun cã orice ban care ti se dã este bine venit, altii cred cã este o bãtaie de joc. „Pentru banii ãstia dacã nu-i musai sã mã cãsãtoresc, mai bine stau în concubinaj. Puteau sã mai punã un zero, mãcar sã facem un voiaj de nuntã ca lumea”, este de pãrere Niculina Arinton.

Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor