Înnoirea parcului auto continuă

Înnoirea parcului auto continuă
BUCUREŞTI – Guvernul a decis, miercuri, ca programul de înnoire a parcului auto să continue şi în 2007, prin alocarea sumei de 49,5 milioane lei, potrivit ministrului mediului, Sulfina Barbu.

“Guvernul a decis sa se continue si in 2007 acest program. În acest an, se vor aloca 49,5 milioane lei, sumă care va putea fi folosită pentru scoaterea din circulaţie a 16.500 de autoturisme uzate”, potrivit ministrului mediului.

Ea a amintit că, în 2005, programul a fost finanţat cu 43,8 milioane lei, iar anul trecut au fost alocate 45,3 milioane lei, permiţând aplicarea unui program ce a condus la îmbunătăţirea calităţii aerului, prin reducerea cantităţii de poluanţi.
Programul de înnoire a parcului auto prevede predarea spre casare a oricărui tip de autoturism mai vechi de 12 ani, în schimbul sumei de 30 de milioane de lei, constituită ca avans pentru achiziţionarea unei maşini noi.

Pentru a beneficia de suma de 30 de milioane de lei vechi, proprietarul unei maşini uzate trebuie să se înscrie la un producător validat pentru achiziţionarea unui autoturism nou. De asemenea, proprietarul trebuie să predea maşina spre casare unui agent economic autorizat. Ulterior, maşina dată la casat trebuie radiată din circulaţie.

Pentru achiziţionarea unui autoturism nou, în aceste condiţii, reducerea de 30 de milioane de lei vechi este acordată o singură dată.
România se numără printre ţările cu cele mai învechite parcuri auto din lume, vârsta medie a autoturismelor, de 13,5 ani, reprezentând pragul de casare în multe ţări europene.

Cine se poate înscrie în program, condiţii pentru autoturism :
– Pentru persoana fizica:
o Sa fie proprietar al unui autoturism (dobandit prin cumparare sau mostenire) inmatriculat in Romania;
o sa aiba domiciliul sau resedinta in Romania;
o sa se inscrie la un producator validat, dupa publicarea listei producatorilor validati, pentru achizitionarea unui autoturism nou;
o sa urmeze procedura descrisa mai sus.
– Pentru autoturismul uzat:
o sa fie inmatriculat in Romania;
o sa contina, cumulativ, urmatoarele componente esentiale: motorul, transmisia, tren de rulare, caroseria, sasiul, precum si echipamentele electronice de gestionare a functiilor vehiculului si dispozitivul catalizator, daca acestea au fost prevazute din constructie;
o sa fie FUNCtIONAL;
o sa aiba o vechime mai mare sau egala cu 12 ani de la data fabricatiei.

Documentele pe care trebuie sa le prezentati pentru a beneficia de prima de 3.000 lei RON sunt:

* Actul de identitate, copie;
* Certificatul de inmatriculare al autoturismului uzat, copie legalizata;
* Certificatul de distrugere al autoturismului uzat, in copie legalizata, eliberat de un operator economic colector autorizat (conform Listei);
* Certificatul de radiere al autoturismului uzat, original;
* Actul de succesiune, copie legalizata, pentru cazul in care persoana fizica
* beneficiara este mostenitoarea proprietarului (inclusiv, daca este cazul, certificatele de casatorie sau documentele de schimbare a numelui, copii legalizate). in cazul in care pe actul de succesiune sunt mai multi mostenitori, este necesara si o declaratie notariala a celorlalti mostenitori prin care accepta ca persoana beneficiara, in calitate de mostenitor, sa poata beneficia de acest program, in original; Nota de acceptare eliberata de producatorul validat, in original.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !