Noapte albă la Oradea

4Comentarii
Noapte albă la Oradea
ORADEA – Tinerii orădeni au avut la dispoziţie o serie de activităţi organizate de diferite asociaţii cu ocazia Nopţii Albe. Chiar dacă vremea nu a ţinut cu ei, organizatorii s-au adunat vineri seara în centru, mergând cu programul până la capăt.

Înainte de orele 20, în faţa statuii lui Mihai Eminescu, membrii Corpului Român Salvaspeo (CORSA) asamblau panoul de patru metri pe care tinerii l-au putut escalada în voie, cu asistenţa organizatorilor. „Am participat şi anul trecut la Noaptea Albă şi au venit sute de persoane, chiar dacă în perioada aceea era zăpadă. Cine are poftă de adrenalină vine şi dacă plouă”, crede Ionuţ Laţcu, preşedinte CORSA. Chiar dacă programul a fost mai scurt, terminându-se cu aproximativ două ore înainte de ora planificată, organizatorii susţin că publicul a fost mai numeros decât în anul precedent.

Standuri în pasaj

Pasajul Vulturul Negru a adăpostit, în schimb, câteva standuri ale unor organizaţii de tineret. Astfel, cei ce au trecut pe-acolo, s-au putut opri să admire proiecţiile studenţilor de la AIESEC, dar şi pe cele ale Asociaţiei Studenţilor Francofoni (AEF). „Am venit aici ca să promovăm internaţionalismul. AIESEC are membri în aproximativ 95 de ţări, pe care le vom prezenta aici. Avem şi un concurs de cultură generală, cu premii”, precizează Alexandru Stan, membru AIESEC.

Nici studenţii francofoni nu s-au lăsat mai prejos, prezentând publicului cultura specifică prin intermediul unor proiecţii video, prin muzică şi prin prezentarea ţărilor francofone. „Ne-am propus să promovăm activitatea AEF, fapt pentru care am pregătit proiecţii din marile oraşe francofone. Avem şi un spectacol de mimă”, susţine Gabriela Gyori, coordonatoarea departamentului postuniversitar.

„Am vrea să îi mulţumim directorului Teatrului Arcadia pentru costumele tradiţionale pe care ni le-a pus la dispoziţie. Astfel am introdus publicul în lumea francofoniei şi am reuşit să recrutăm în jur de 50 de membri, printre care şi o studentă din Franţa”, precizează Ştefan Şerban, preşedinte AEF.

Pentru cei mai activi, Cercetaşii României au pregătit jocuri şi concursuri, alături de proiecţii din campurile cercetăşeşti. „Începem cu un atelier de mulaje, facem diferite măşti, după care invităm tinerii să ni se alăture. Scopul nostru este să le oferim o altă posibilitate de a-şi petrecere timpul liber”, explică Sabina Fazecaş, cercetaş.

Noaptea Albă a adus tinerilor şi alte activităţi, printre care şi un concurs de karaoke, unul de gătit bogracs, un maraton de fotbal pentru elevi şi studenţii şi proiecţii de filme, spoturi publicitare şi de animaţie, la Teatrul Arcadia. Majoritatea activităţilor s-au încheiat înainte de ora stabilită, în jurul orelor 12.

Monica Mateiu4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor