Noi cerinţe pentru cei care vor să cultive eco

De Simona Albinaru
Noi cerinţe pentru cei care vor să cultive eco
Noile cerinţe pe care fermierii vor fi nevoiţi să le respecte pentru a accesa subvenţii dedicate agriculturii ecologice au fost publicate.

Pentru Campania 2017, alocarea financiară disponibilă este de 236,4 milioane de euro. Fermierii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii pentru a fi consideraţi eligibili la acest sprijin.

Pentru agricultura eco se acordă mai multe tipuri de sprijin. Unul dintre acestea este sprijinul pentru conversia la metodele de agricultură ecologică.

Pachetul 1 – Culturi agricole pe terenuri arabile (inclusiv plante de nutreţ) aflate în conversia la agricultura ecologică – 293 euro/ha/an. Pachetul 2 – Legume aflate în conversia la agricultura ecologică – 500 euro/ha/an, Pachetul 3 – Livezi aflate în conversia la agricultura ecologică – 620 euro/ha/an, Pachetul 4 – Vii aflate în conversia la agricultura ecologică – 530 euro/ha/an, Pachetul 5 – Plante medicinale şi aromatice aflate în conversia la agricultura ecologică – 365 euro/ha/an şi Pachetul 6 – Pajişti permanente aflate în conversia la agricultura ecologică: varianta 6.1 – pajişti permanente aflate în conversia la agricultura ecologică localizate în UAT–uri neeligibile Măsurii 10 – 124 euro/ha/an, varianta 6.2 – Pajişti permanente aflate în conversia la agricultura ecologică localizate în UAT-uri eligibile Măsurii 10, dar fără angajament M10 – 87 euro/ha/an.

Printre măsurile specifice se află faptul că beneficiarii submăsurii trebuie să respecte practicile specifice agriculturii ecologice pe suprafeţele agricole care fac obiectul angajamentului, pe toată perioada de desfăşurare a acestuia, să menţină certificarea suprafeţelor care au făcut obiectul angajamentului pentru conversia la metodele de agricultură ecologică pentru o perioadă de cel puţin 5 ani de la momentul semnării angajamentului respectiv. În cazul pajiştilor permanente pentru care se încheie angajamente, se asigură pe toată perioada angajamentului o încărcătură minimă de animale de 0,3 UVM/ha.

Sprijinul se acordă anual ca sumă fixă, pe unitatea de suprafaţă (ha), ca plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de beneficiarii care încheie angajamente voluntare pentru o perioadă de maximum 2 ani (pentru culturile anuale) şi maximum 3 ani (pentru culturile perene) şi care sunt fermieri activi potrivit art. 9 din Regulamentul (UE) nr. 1.307/2013.

Măsuri de sprijin

O altă submăsura dedicată agriculturii eco este 11.2 – Sprijin pentru menţinerea practicilor de agricultură ecologică.

Pachetul 1 – Culturi agricole pe terenuri arabile certificate în agricultura ecologică – 218 euro/ha/an, Pachetul 2 – Legume certificate în agricultura ecologică – 431 euro/ha/an, Pachetul 3 – Livezi certificate în agricultura ecologică – 442 euro/ha/an, Pachetul 4 – Vii certificate în agricultura ecologică – 479 euro/ha/an, Pachetul 5 – Plante medicinale şi aromatice certificate în agricultura ecologică – 350 euro/ha/an, Pachetul 6 – Pajişti permanente certificate în agricultura ecologică: varianta 6.1 – Pajişti permanente certificate în agricultura ecologică localizate în UAT-uri neeligibile Măsurii 10 – 111 euro/ha/an, varianta 6.2 – Pajişti permanente certificate în agricultura ecologică localizate în UAT–uri eligibile Măsurii 10, dar fără angajament M10 – 78 euro/ha/an.

Beneficiarii submăsurii vor trebui să facă dovada deţinerii competenţelor necesare implementării angajamentelor sau se angajează să obţină cunoştinţele şi informațiile necesare sau să asigure expertiza necesară în domeniul implementării angajamentelor de agricultură ecologică prin servicii de consiliere sau consultanţă, care să vizeze cel puţin aspectele legate de identificarea parcelelor agricole, completarea şi depunerea angajamentelor şi cererilor de plată, măsurile de management aplicabile la nivelul fermei necesare pentru conformarea la cerinţele de bază şi la cerinţele specifice ale angajamentelor. Şi în acest caz sprijinul se acordă anual ca sumă fixă, pe unitatea de suprafaţă (ha), şi reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de beneficiarii care încheie angajamente voluntare pentru o perioadă de cinci ani şi care sunt fermieri activi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !