Noi clase „step-by-step”

ORADEA – Înfiinţarea claselor pentru ciclul primar de învăţământ bazate pe metodele alternative de învăţământ a devenit deja tradiţie la Oradea.

Încă din anul 1997 au fost înfiinţate clase de tip Step by Step (pas cu pas), care sunt alternative la sistemul educaţional clasic în care educaţia este centrată pe elev.
„Alternativele educaţionale prezente la clasele Step by Step au sisteme diferite, cu doi învăţători la fiecare clasă, şi au program de lucru până la ora 16:00”, ne-a informat Gheorghe Nan, inspector şcolar pentru învăţământul primar. În acest an şcolar, la nivelul judeţului Bihor au fost înfiinţate opt clase „Step by Step”, dintre acestea cinci fiind organizate în şcolile din Oradea, câte două clase la Liceul Greco-Catolic şi Şcoala „George Coşbuc” şi o clasă la Şcoala „Andrei Mureşanu”.
Pentru anul şcolar viitor sunt propuse încă opt clase cu alternativa educaţională Step by Step, iar o dată cu acestea numărul claselor cu metode alternative de predare va ajunge în Bihor la 28. Principalele avantaje pentru elevii acestor clase sunt prezenţa a două cadre didactice, atenţia de care beneficiază pe durata orelor, un sistem centrat pe elev şi lecţiile bazate pe experienţă.
Există totuşi şi dezavantaje întâlnite după ce elevii au finalizat ciclul primar, pentru că nu există clase Step by Step la ciclul gimnazial. Pe deasupra există şi profesori care nu se arată încântaţi de faptul că metodele alternative încurajează elevul să îşi dezvolte personalitatea.

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !