Noi faţade din Centru vor fi reabilitate

2Comentarii
Noi faţade din Centru vor fi reabilitate
Primăria anunţă semnarea contractelor pentru clădiri din strada Iosif Vulcan, Republicii şi Piaţa Ferdinand.

Veşti bune. Se reabilitează alte trei clădiri din Centrul Istoric al Oradiei. Este vorba despre clădirile situate pe strada Iosif Vulcan nr. 4-6, str. Republicii nr. 31 şi Piaţa Ferdinand nr. 3. Pe de altă parte, se reia licitaţia pentru o seamă de clădiri situate pe strada Vasile Alecsandri. „Reabilitarea clădirilor de patrimoniu din zona centrală rămâne în continuare un obiectiv important pentru Primăria Oradea, deoarece ne dorim un centru istoric distinctiv european, cu clădiri frumos reabilitate, spații pietonale generoase, piste de biciclete, evenimente de calitate și acțiuni de divertisment”, a spus primarul Ilie Bolojan, cu această ocazie. Pentru cele trei clădiri din zona Vulcan – Republicii pietonal – Piaţa Regele Ferdinand contractul a fost încheiat între Primăria Oradea şi asocierea de firme S.C. Lodzsa S.R.L şi S.C. Lodzsa Epitoipari Es Szolgaltato Kft S.R.L, din Ungaria. Termenul de execuţie pentru fiecare obiectiv în parte este de 12 luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor, informează Primăria Oradea şi acestea presupun reabilitarea faţadelor, reparaţii la acoperiş şi înlocuirea tâmplăriei acolo unde este cazul.

Valoarea contractului de lucrări pentru imobilul de pe str Iosif Vulcan nr. 4 – 6 este de 261,8 de mii de lei (fără TVA). Pentru clădirea pe str. Republicii nr. 31 costul este de 431,7 de mii de lei, iar pentru cel din Piaţa Ferdinand nr. 3 252,4 mii lei.
3ferdinand-3

Licitaţie reluată

Pe de altă parte, tot Primăria anunţă că va fi reluată licitaţia pentru reabilitarea clădirilor situate pe strada Iosif Vulcan nr. 2, dar şi imobilele situate pe strada Vasile Alecsandri numerele 2, 3 şi 7. „Ofertanţii nu au îndeplinit toate criteriile solicitate, în perioada următoare va fi reluată licitaţia”, susţine administraţia locală, care precizează că „tot în cadrul acestei proceduri se vor scoate la licitaţie şi lucrările de reabilitare a faţadelor la imobilele situate pe str. Vasile Alecsandri nr. 11 şi Vasile Alecsandri nr. 17”.

Săptămâna aceasta, Primăria Oradea prin Serviciul de Licitaţii va transmite documentaţia de atribuire spre verificare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), urmând ca apoi aceasta să fie publicată pe SEAP. Procedura se va desfăşura online pe SEAP, fiind o procedură simplificată, informează administraţia Bolojan.

Valori estimate ale lucrărilor: 335,5 mii lei (fără TVA) – pentru imobilul de pe str Iosif Vulcan nr. 2; 205,6 mii lei- pentru imobilul de pe str. V. Alecsandri nr. 3; 129,8 mii lei – pentru imobilul de pe str. V. Alecsandri nr. 7, 135.7 mii lei – pentru cel de pe Alecsandri nr. 11, 181 mii lei – pentru Alecsandri 17.

3palatul-klobusitzky_republicii-312Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor