Noi înregistrări din anticamera morţii

Reactualizat la:
Noi înregistrări din anticamera morţii
Şoc şi groază. Sunt senzaţiile trăite de rudele victimelor masacrului de la Virginia Tech, după ce postul de televiziune NBC a difuzat o nouă înregistrare video cu mărturiile asasinului.

Între timp, ancheta poliţiei continuă. Iar semnele de întrebare se înmulţesc de la o oră la alta.

Cum a fost posibilă o asemenea tragedie, în condiţiile în care autorităţile fuseseră avertizate chiar de asasin, despre masacrul care o să urmeze?

Testamentul video al criminalului de la Virginia Tech este o pledoarie disperată împotriva tinerilor bogaţi şi confirmă faptul că sud-coreeanul de 23 de ani avea probleme psihice grave.

“Asta este. Aici se sfârşeşte totul. Sfârşitul drumului. Ce viaţă am avut. Ce viaţă? Credeţi că am dorit asta ? Credeţi că am visat vreodată că voi muri astfel. Nici măcar într-un milion de ani, nu am dorit aceasta. Am făcut-o pentru ei. Am făcut-o ca să vă opresc de la ceea ce îmi făceaţi mie. Pentru viitoareele generaţii ale celor slabi şi fără apărare. La fel ca şi Moise, am despărţi apele mării şi mi-am condus poporul, cei slabi, cei lipsiţi de apărare, pe copiii nevinovaţi de toate vârstel”, a spus Cho Seung-Hui, criminalul de la Virginia Tech.

Înregistrarea video a fost trimisă postului de televiziune în cele două ore dintre primul şi al doilea atac. Apoi a urmat masacrul. Coreanul a ucis în total 32 de oameni şi a rănit alţi peste 20, iar apoi s-a sinucis. În ancheta asupra masacrului apar tot mai multe semne de întrebare.

O comisie formată din şase membri, condusă de un fost comandant al poliţiei din Virginia, va încearca să ofere răspunsurile. Comisia va analiza tacticile agenţilor care păzeau campusul, registrele medicale ale studenţilor cu probleme comportamentale şi modul cum gestiona conducerea universităţii aceste situaţii. Un raport final al anchetei este aşteptat abia peste 2 sau 3 luni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase