Noi locuri de joacă pentru copiii Hunedoarei

Noi locuri de joacă pentru copiii Hunedoarei
Hunedoara – Puţinele locuri de acest fel sunt neîncăpătoare şi amplasate doar în centrul municipiului. Copiii din zonele mai sărace, din cartierele de blocuri, nu prea au parte de locuri frumos amenajate.

Spre exemplu, în cartierul Micro 6, spaţiul de joacă al copiilor este, pur şi simplu, un teren cu… un tobogan. Fiind foarte puţine locuri de joacă, copiii şi părinţii se bucură de ele aşa cum sunt, chiar dacă de multe ori ele nu sunt gândite şi amenajate din punctul de vedere al atractivităţii lor pentru copii şi al rolului lor educativ.

„Ne-am obişnuit cu aceleaşi elemente şi construcţii standard, vopsite în culori reci, învechite şi ruginite”, spun părinţii, care se bucură că-i pot da pe copii pe o hintă sau pe un tobogan. Un loc de joacă dorit de copii este un loc care, pe lângă utilitatea sa imediată, are şi ceva special, ceva care îi face să-şi dorească să revină cu plăcere. Un loc viu, colorat, unic şi bine definit în gri-ul general al oraşului. Primarul municipiului, Nicolae Schiau, cunoaşte această situaţie şi tocmai de aceea Primăria are pregătit un proiect de amenajare a unor spaţii de joacă pentru copii.

„Vor fi amenajate, în această primăvară, cel puţin trei astfel de părculeţe de joacă, în cartierele Micro 7, 6 şi 5. Proiectul va fi extins, însă facem apel la populaţia Hunedoarei de a nu vandaliza aceste spaţii, aşa cum se întâmplă de obicei”, a spus primarul N. Schiau. Noile părculeţe, destinate petrecerii timpului liber al tinerilor şi pentru joaca celor mici, vor fi mobilate conform standardelor europene, pline de culoare şi atractive.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !