Noi materii opţionale

Noi materii opţionale
ORADEA - Ministerul Educaţiei a aprobat introducerea a două noi materii opţionale derivate din materia Educaţie civică şi care vor fi disponibile din anul şcolar 2008-2009.

„În planul cadru, cel care conţine numărul de ore pe clase şi specializări, sunt prevăzute şi materiile opţionale pentru care optează elevii, în funcţie de oferta şcolilor”, susţine Ioan Şereş, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Cele două noi materii opţionale sunt Drepturile omului şi Educaţie interculturală, acestea se alătură unei alte materii opţionale care va fi introdusă din anul 2008-2009: Educaţie ecologică. Numărul maxim de ore opţionale pentru gimnaziu este de trei pe săptămână pentru clasele a V-a şi a VI-a şi de două pentru clasele a VII-a şi a VIII-a. „În general orele pentru disciplinele opţionale sunt fixate pentru completarea normei didactice pentru profesorii din şcoală”, informează Ioan Şereş.

Introducerea materiilor opţionale în şcoli sunt privite de elevi ca o încărcare inutilă a programului de învăţare, unde numărul efectiv de ore pe săptămână pentru elevi este destul de mare: 26 la clasa a V-a, 28 la calsa a VI-a şi 30 la clasele a VII-a şi a VIII-a.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !