Noi modificări la ajutorul pentru motorină

1Comentariu
Noi modificări la ajutorul pentru motorină
Actul normativ care reglementează plata ajutorului de stat pentru motorina folosită în agricultură, HG 1174/2014 se doreşte modificat, din nou.

Ministerul Agriculturii propune un buget de 647.248,803 mii lei pentru plata ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură în anul 2016. O altă propunere importantă este desființarea lanțului birocratic prin care banii ajung la fermierii români. Astfel, deși toate schemele de ajutor financiar în agricultură sunt achitate de la centru, Agenția de Păți și Intervenție în Agricultură (APIA) București virează sumele în conturile agricultorilor, proiectul de act normativ modifică legea și stabilește ca plata ajutorului de stat pentru motorină să fie făcută de Centrele județene APIA.

La articolul 10, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins: „suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2016 este de 647.248,803 mii lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii. Ajutorul de stat pentru motorina folosită în agricultură se plătește sub forma rambursării diferenței dintre acciza standard la motorină și acciza redusă practicată pentru motorină”. Valoarea accizei la motorină a fost de 1,7975 lei /litru pentru anul 2015, și pentru anul 2016 rămâne identică. Aceste modificări ale legii sunt în faza de proiect și vor fi supuse aprobării în ședința Guvernului.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor