Noi oportunități de dezvoltare personală pentru liceenii din Oradea

Noi oportunități de dezvoltare personală pentru liceenii din Oradea
Iarna aceasta aduce noi experienţe pentru tinerii orădeni, odată cu reînceperea programului naţional de educaţie non-formală GROW.

Acesta este cel mai mare program naţional de educaţie non-formală cu predare în limba engleză creat de Şcoala de Valori, în parteneriat cu AIESEC România, adresat elevilor de liceu ce doresc să dobândească diverse aptitudini şi să ia parte la o experienţă multiculturală chiar la ei în oraş. Participanţii vor avea ocazia să îşi îmbunătăţească limba engleză, vorbitul în public, vor lega o mulţime de prietenii, vor avea ocazia să devină buni organizatori, vor cunoaşte diverse culturi, se vor dezvolta pe plan personal şi vor avea o experienţă de neuitat.

Proiectul propriu-zis se va desfăşura de-a lungul a zece sesiuni non-formale susţinute de traineri internaţionali, sesiuni ce vor avea loc la Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea, precum şi în alte 16 oraşe din ţară. Deşi sesiunile vor avea loc în luna ianuarie a anului 2017, organizatorii au desfăşurat deja o serie de jocuri interactive şi o petrecere de Crăciun, având scopul ca participanţii să se cunoască între ei şi să descopere cu adevărat atmosfera minunată şi frumuseţea acestui program, chiar înainte ca acesta să înceapă.

Mai mult decât atât, echipa de organizare a proiectului GROW va desfăşura evenimentul intitulat „Biblioteca vie” în data de 12 ianuarie, de la ora 16:00, la Moszkva Cafe. Conceptul de bibliotecă vie implică o serie de oameni model, aleşi din comunitate, ce vor fi invitaţi să îi inspire pe tineri cu povestea lor, în cadrul unor conversații deschise, ghidate de curiozitate şi dorință de explorare. Invitații vor interacționa cu adolescenții prezenți şi le vor împărtăşi poveştile lor impresionante de viață, vor vorbi despre cum au reuşit să ajungă la performanță şi la o carieră croită pe baza propriilor pasiuni.

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă, ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

AIESEC este cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional, reunind 40.000 de membri din peste 110 țări și teritorii. AIESEC reprezintă o platformă dedicată descoperirii și explorării potențialului de lideri al tinerilor, în vederea transformării acestora în agenți de schimbare ai lumii de mâine.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !