Noi parcări şi locuri de joacă

4Comentarii
Noi parcări şi locuri de joacă
Reducerea veniturilor la bugetul local va reduce ritmul lucrărilor de investiţii în Oradea.

Deja tradiţională, conferinţa de presă itinerantă a municipalităţii a avut luni în prim plan noile parcări amenajate pentru orădenii care locuiesc la bloc. Astfel, ziariştii au avut ocazia să vadă cele 348 de locuri de parcare de pe strada Podului, amplasate între Centură şi aliniamentul de blocuri.

„Alte două parcări sunt aproape finalizate, mai este necesară doar trasarea marcajelor. Este vorba de 363 de locuri de parcare în zona Seleuş – Războieni şi de alte 203 locuri de parcare din zona Călugăreni – Bernard Show”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Tot în zona Războieni, mai înspre Gara din Velenţa, va fi amenajat şi un loc de joacă. „Această zonă a fost una dintre cele mai urâte din oraş, un fel de ghetou, şi sper că acum am reuşit să îi schimbăm imaginea”, a mai spus Bolojan. Amplasamentul locului de joacă este pe o fâşie lată de 20 de metri a cimitirului evreiesc din zonă, teren preluat de către municipalitate printr-un parteneriat încheiat cu Comunitatea Evreiască, după modelul celor încheiate cu bisericile catolice pentru actualele Parcuri Liniştii (Olosig) şi Seleuş.

Şi în cartierul Rogerius municipalitatea mai intenţionează să amenajeze o zonă de agrement pentru tineri, în spatele Casei Minunate. „Va fi un teren de sport îngrădit, care va fi deschis după-amiaza şi copiilor din cartier”, a mai anticipat edilul-şef.

Scade ritmul

Ritmul lucrărilor edilitare va scădea în perioada următoare ca urmare a măsurilor de criză luate de Guvern.
„ Deja ne-au scăzut încasările din impozitele pe salarii, şi ne vor scădea şi mai mult după aplicarea reducerii de 25% a salariilor bugetarilor. În plus, acum Guvernul ia în discuţie scăderea cotei din impozitul pe salariu care revine bugetului local, de la 47% la sub 40%”, a observat Ilie Bolojan. Aceasta în condiţiile în care cea mai importantă sursă de venit la bugetul local este procentul de 47% din impozitul pe salariu plătit pentru angajaţi de către firmele cu sediul pe raza municipiului. Iar reducerea veniturilor la bugetul local va antrena şi reducerea investiţiilor.

Conform declaraţiilor depuse în iunie de firmele orădene, veniturile municipalităţii din impozitul pe salarii vor scădea cu aproximativ 35%, ceea ce va obliga Primăria să propună Consiliului Local Oradea o rectificare negativă de buget.

C.H.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor