Noii şefi propuşi la spitale

13Comentarii
ORADEA – Dintre cei cinci şefi maziliti de către Ministerul Sănătăţii, unul a fost reconfirmat, altul a fost uitat complet pe dinafară şi un altul este înlocuit cu un medic despre care se ştia de mai bine de o lună că va fi manager la cel mai mare spital din Bihor.

Vineri spre seară, reprezentantul Ministerului Sănătăţii,dr. Marius Pârcioagă, a decis, după mai multe zile de suspans, să facă cunoscute numele acelor persoane care au fost propuse ca şefi interimari la spitalele unde managerii au fost executaţi după o evaluare a muncii lor contestată.

Astfel, după cum se ştia în mediul politic de mai bine de o lună, postul de manager la Spitalul Judeţean a fost revendicat şi obţinut de PSD. Managerul Emil Muţ Popovici, sosit pe linie PNL a fost dat jos în urma unei evaluări, propunerea Direcţiei Sanitare (de culoare PD-L) pentru înlocuirea acestuia fiind cu conf. dr. Bodog, fost şef la UPU. La fel, după cum surse medicale informau încă de la începutul săptămânii, conf. dr. Gheorghe Oros (membru PD-L) a fost reconfirmat în funcţia de manager la Spitalul de Neuropsihiatrie Oradea.
Managerul Dacian Foncea de la Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea a fost executat pe motiv că a încălcat contractul de management şi nu s-a prezentat la evaluare iar înlocuitorul său interimar, propus de DSP, este şef de lucrări dr. Flavia Groşan.

Cu toate că surse medicale informau de la începutul săptămânii că doar managerul Muţ şi Foncea vor fi schimbaţi, DSP a decis să îl înlocuiască şi pe ing. Csuri Jozsef , de la Centrul de Sănătate Valea lui Mihai, înlocuitorul propus fiind dr. Elena Filip.

Voit sau din greşeală, în comunicatul de presă transmis mediei locale, directorul DSP, dr. Marius Pârcioagă, nu pomeneşte însă niciun cuvânt despre situaţia celui de-al cincilea “executat” – juristul Liviu Groze, manager laSpitalul Municipal „Dr. Pop Mircea” Marghita,

Dr. Pârcioagă a mai transmis că foştii manageri trebuie să plece din scaunele de şefi după ce predau unităţile pe care le-au condus fiecare, pe bază de protocol, directorilor adjuncti (directorul medical sau directorul financiar – contabil), până la primirea ordinelor de numire pe functie a persoanelor propuse de către DSP. Astfel, foştii manageri vor urmări ca protocolul să conţină “aspecte despre patrimoniul unităţii, situaţia economico-financiară a unităţii, toate activităţile aflate în derulare în cadrul unităţii”.
Dr. Pârcioagă nu a dat în comunicatul transmis nicio informaţie despre situaţia de la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde, conform declaraţiilor managerului Foncea şi a unor normative locale, Ministerul Sănătăţii nu ar mai avea niciun drept de a opera schimbări la nivel de conducere sau de altă natură.

Otilia Şandor13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor