Norme europene, la Parchet

Norme europene, la Parchet
Moldova Nouă- Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova-Nouă funcţionează la ora actuala cu doi procurori dintr-o sumă necesară de patru, lipsa de personal fiind o problemă cu care s-a confruntat unitatea încă din anul 2000. Trebuie menţionat faptul, că pe perioada verii lui 2006 unitatea a funcţionat cu un singur procuror.

Infractori de tineri

Cu toată lipsa de personal, la bilanţul pe anul 2006, Parchetul Moldova-Nouă a înregistrat rezultate bune. În cursul anului trecut, parchetul a soluţionat un număr de aproximativ 550 cauze penale, care au provenit de la organele poliţiei de pe raza orasului Moldova-Nouă şi cele şapte comune arondate, Poliţia de Frontieră, Poliţia TN, cât şi cauzele soluţionate în anchetă de procurori. De asemenea, procurorii au participat la soluţionarea în fond a unui număr de 316 cauze penale şi civile la Judecătoria Moldova-Nouă.

Se menţionează că majoritatea cauzelor soluţionate privesc infracţiuni de furt, infracţiuni contra persoanei, infracţiuni cu caracter economic, cât şi infracţiuni la regimul de frontieră, care în anul 2006 au scăzut în mod simţitor faţă de anii precedenţi.

Îngrijorător este faptul, că se înregistrează un număr destul de mare de cauze săvârşite de minori şi tineri, cum ar fi furturi şi tâlhării care se datorează lipsei de educaţie din familie, cât şi a altor factori educaţionali.

O altă cauză generatoare a infracţionalităţii, o constituie şi lipsa locurilor de muncă, în scădere vertiginoasă în zona clisurii Dunării.

„În anul 2006 Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova-Nouă a fost modernizat prin introducerea sistemului informatic, fiind dotaţi cu aparatură modernă care ne va ajuta foarte mult în desfăşurarea întregii activităţi. În vederea obţinerii de rezultate foarte bune şi în anul 2007, ne vom mobiliza toate forţele şi vom continua buna colaborare cu toate instituţiile, contribuind astfel la înfăptuirea actului de justiţie în conformitate cu normele europene, specializându-ne şi noi în materie de drept comunitar“, ne-a declarat prim-procuror al Parchetului Moldova-Nouă, Mariana Miuţa Mănescu.

Voicu Trifan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !