Norme impuse şi nu prea

Norme impuse şi nu prea
REŞIŢA – În cazul saloanelor de cosmetică, UE, interzice tăierea pieliţelor, fiind considerat un procedeu neigienic. De la 1 ianuarie 2007, ar fi trebuit să fie interzis şi în România. Vechile forfecuţe nu au fost însă înlocuite de aparate cu laser şi beţişoare de lemn.

Proiectul de lege care determină această schimbare nu a fost încă adoptat de Parlament, aşadar nimeni nu este obligat, deocamdată, să se alinieze la standardele europene. Există totuşi saloane care sunt dotate cu asemenea aparatură şi care ar fi fost pregătite să intre în Uniune înainte de 2007.

“Noi aveam aceste aparate de doi ani. Singura problemă e reticenţa clientelor care nu acceptă altceva în afară de vechea forfecuţă“, ne-a declarat Mădălina Iancu proprietara unui salon de cosmetică din Reşiţa. „Cred că ar trebui să ne aliniem la UE în toate domeniile. Cu toate că nu sunt femeie, ustensilele din saloanele de cosmetică mi se par neigienice“, e părerea lui Florin Basarabă, din Reşiţa.

Luaţi pe nepregătite

Nu doar Ministerul Sănătăţii pare a fi nepregătit, ci şi producătorii. „Am stat de vorbă cu distribuitorii de aparatură specializată şi mi-au spus că nu au aparatul cu laser“, a declarat Mihai Sprânceană, preşedintele S.C. Prestarea S.A., din Reşiţa.

Chiar dacă aceste schimbări ar fi efectuate, o parte din clienţi nu ar fi de acord cu ele. Doina Stancovici, spre exemplu, nu e de acord „Cât timp totul este curat şi igienic nu cred că ar trebui să interzică nimic“.

Alţii, salută această normă „Acele forfecuţe nu mai trebuie utilizate.De multe ori, nu sunt curăţate corespunzător. Poţi lua tot felul de boli. Cu laser, e mai sigur“, consideră Maria Popovici, pensionară.

Doina Rolea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !