Norme tehnice pentru Registrul Agricol

1Comentariu
Registrul Agricol
Registrul Agricol
Recent a fost lansat în dezbatere publică Ordinul privind normele tehnice de completare a Registrului Agricol pentru perioada 2015-2020.


Una dintre problemele cu care se confrunta fermierii care doresc să îşi obţină subvenţii este absenţa Registrului Agricol, întrucât acestora li se cere la depunerea cererii o copie după acest act.

Registrul Agricol este documentul oficial de evidenţă primară unitară în care sunt înscrise date privind exploataţia agricolă: terenurile aflate în proprietate identificate pe parcele, categoria de folosinţă a terenurilor, modul de utilizare a suprafeţelor agricole, respectiv: suprafaţa arabilă cultivată cu principalele culturi, suprafeţe necultivate, suprafaţa cultivată în sere, solarii şi alte spaţii protejate, suprafaţa utilizată pentru culturi succesive în câmp, culturi intercalate, culturi modificate genetic pe raza localităţii şi suprafaţa cultivată cu legume, cartofi în grădinile familiale; numărul pomilor; suprafaţa plantaţiilor pomicole; alte plantaţii pomicole aflate pe teren agricol; pepiniere viticole; suprafeţele irigate în câmp.

Norme

În acelaşi document se scriu informaţii despre animalele domestice şi animalele sălbatice crescute în captivitate, evoluţia efectivelor de animale în cursul anului, utilajele, instalaţiile pentru agricultură, mijloacele de transport cu tracţiune animală şi mecanică, aplicarea îngrăşămintelor, amendamentelor şi pesticidelor, utilizarea îngrăşămintelor chimice la principalele culturi, clădirile existente la începutul anului pe raza localităţii, atestatele de producător şi carnetele de comercializare eliberate/vizate, menţiuni cu privire la sesizările/cererile pentru deschiderea procedurilor succesorale înaintate notarilor publici, înregistrări privind exercitarea dreptului de preempţiune, înregistrări privind contractele de arendare, înregistrări privind contractele de concesiune.

Proiectul noului Registru Agricol a fost lansat în dezbatere publică în data de 14 aprilie, dată de la care fermierii mai au la dispoziţie 10 zile pentru a-l studia şi a face propuneri de modificare a acestuia.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor