Înotătorii, de-alungul anilor

Înotătorii, de-alungul anilor
REŞIŢA – Sala Lira a Liceului „Sabin Păutza“ din Reşiţa, a găzduit un eveniment marcant pentru înotul reşiţean.

În organizarea Academiei Olimpice Române Filiala Caraş-Severin şi a Direcţiei pentru Sport Caraş-Severin, s-a desfăşurat o amplă acţiune în cadrul căreia s-a sărbătorit şi 50 de ani de la înfiinţarea Şcolii Sportive Reşiţa, astăzi Clubul Sportiv Şcolar Reşiţa.

În prima parte a manifestării a avut loc lansarea celui de-al doilea volum despre istoria înotului reşiţean, carte în cuprinsul căreia fostul antrenor de înot, profesorul Francisc Konig, a omagiat, în cele peste 1.000 de pagini, cea mai valoroasă disciplină sportivă practicată de-a lungul a 80 de ani de către sportivii reşiţeni: înotul. Directorul Academiei Olimpice Române, filiala Caraş-Severin, Doru Dinu Glăvan, a ţinut să rememoreze împreună cu antrenorii acestui sport, dar şi cu cei prezenţi în sală, iubitori ai înotului, sport care de-a lungul timpului a adus nenumeroase premii nu doar în România, dar şi în afara graniţelor ţării.

Punctul culminant al manifestării a fost momentul în care Liliana Dacica, directorul Direcţiei de Sport Caraş-Severin, i-a acordat autorului cărţii, Francisc Konig, o cupă şi o distincţie care să îi răsplătească întreaga activitate şi întreaga muncă depusă, pentru ca înotul să nu fie uitat.

În cea de-a doua parte a acţiunii, s-a desfăşurat concursul „Cine ştie olimpism câştigă“, în care unul dintre echipaje a fost reprezentat de trei înotători activi de la C.S.Ş. Reşiţa, tema principală a concursului, fiind înotul. Pe finalul acestei ample manifestări, nu a fost uitat nici C.S.Ş. Reşiţa, clubul care a fost cel mai prolific şi cel mai bun club şi care a sărbătorit, în 26 ianuarie a.c., 50 de ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, a fost recompensat şi unul dintre directorii acestui club, Ilie Pătruică, omul care şi-a dedicat o mare parte din viaţă sportului.

Camelia Giuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !