Nou punct de lucru SOS Dogs

Carol Lazăr, director al SOS Dogs Bihor
Carol Lazăr, director al SOS Dogs Bihor
Salonta este următoarea „ţintă” a SOS Dogs. Aici va lua fiinţă în curând un punct fix de lucru, al treilea din judeţ.

SOS Dogs Bihor vrea să extindă serviciile de colectare şi sterilizare a câinilor comunitari în judeţ. De câteva luni, o echipă din cadrul fundaţiei se ocupă cu ajutorul clinicii mobile de sterilizarea câinilor comunitari de pe teritoriul municipiului Salonta. „În vara acestui an au fost sterilizaţi peste 300 de câini şi vom ajunge în scurt timp la 400. Apoi, vom propune o colaborare cu autorităţile locale în vederea înfiinţării unui punct de lucru fix, o clinică permanentă, în care să ne continuăm activitatea. Colaborarea s-ar putea stabili pe o durată de cinci ani, timp în care vrem să sterilizăm cea mai mare parte a câinilor din Salonta. Vom acţiona şi în împrejurimi, pentru prevenirea abandonului de câini noi”, a declarat Carol Lazăr, directorul SOS Dogs Bihor.

Acesta este cel de-al treilea punct de lucru din judeţ, după Marghita şi Beius. Şi cel de la Beius a fost recent înfiinţat, funcţional de câteva săptămâni.

 

Gratuit pentru toţi

 

Pentru stoparea înmulţirii necontrolate a populaţiei canine, sterilizarea se face gratuit la câinii cu stăpâni. Punctele fixe din judeţ, cu o capacitate mai redusă decât sediul orădean, vizează în mod prioritar acest lucru, axându-se în special pe colectare şi sterilizare. Ele sunt deservite de câte 5-6 persoane, veterinari şi îngrijitori, care îşi desfăşoară activitatea pe terenul pus la dispoziţie de primării. Adiministraţiile locale suportă şi cheltuielile legate de utilităţi, în timp ce cele legate de partea medicală, hrană, prinderea câinilor şi echipamentul necesar sunt asigurate de SOS Dogs.

„Următoarele zone spre care ne vom îndrepta atenţia vor fi, probabil, comunele Diosig, unde a fost deja iniţiată colaborarea cu Primăria, în cadrul căreia de două ori pe an asigurăm sterilizarea câinilor din zonă, şi Tileagd”, a mai spus Carol Lazăr.

În prezent, la adăpostul fundaţiei din cartierul Ioşia îşi aşteaptă stăpânii 210 câini adulţi şi 100 de pui. În luna iunie au fost făcute 57 de adopţii, iar în iulie, până miercuri, 22 iulie, figurau 40 de câini adoptaţi.

Cei care doresc să doneze bani o pot face în contul RO34 BTRL00501205760679XX, la Banca Transilvania Oradea, iar pentru adopţii, populaţia se poate adresa direct adăpostului din Ioşia, la secţiunea de mesaje a site-ului www.sosdogs.ro sau telefonic la numerele 0359-407.110, 0770-163.663.

Mălina Pop0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !